VIDEO: Lucrări necorespunzătoare pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeș- Turda. „Meșterul Manolis demolează lucrări executate în ultimii ani”

by admin

Asociația Pro Infrastructură a analizat stadiul și calitatea lucrărilor de pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeș- Turda. Reprezentanții Asociației spun că acest tronson a devenit o rușine națională, în condițiile în care constructorul nu s-a mobilizat corespunzător, iar pe șantier domnește haosul. Mai mult, lucrările deja executate au început să se degradeze și trebuie refăcute mereu.

„Pe Sebeș-Turda lotul 2 meșterul Manolis demolează lucrări executate în ultimii ani ce nu au fost protejate la timp. 

Așa cum am spus în repetate rânduri în ultimele luni, haosul generalizat de pe șantier, mobilizarea necorespunzătoare  și managementul dezastruos al grecilor de la Aktor a transformat acest tronson de autostradă într-o veritabilă rușine națională. În lipsa asfaltului și a sistemului de scurgere a apelor care să protejeze terasamentele, balastul stabilizat sau taluzuri, constructorul este nevoit să refacă din nou și din nou autostrada, asemenea eroului Sisif din mitologia greacă.

Deși contractul este semnat din 2014 cu termen de finalizare în 2016, în ritmul actual de muncă este greu de crezut că tronsonul de autostradă se va finaliza în anul 2021. Ne exprimăm speranța că Aktor nu va mai obține contracte de infrastructură de transport în România, fiind evident că nu deține capacitatea organizatorică și umană să ducă la bun sfârșit proiecte de o asemenea anvergură”, au scris cei de la Pro Infrastructură.

Cei 70 de kilometri ai Autostrăzii Sebeș- Turda au fost împărțiți în patru loturi. Două dintre acestea au fost deja deschise circulației în urmă cu doi ani. Celelalte două tronsoane se află încă în lucru.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza