VIDEO: Noi imagini spectaculoase cu Autostrada Transilvania. Află când ar putea fi gata tronsonul Câmpia Turzii- Chețani

by admin

Reprezentanții Asociației Pro Infrastructură au verificat stadiul lucrărilor la Autostrada Transilvania. După ce zilele trecute s-au oprit asupra sectorului dintre Iernut și Chețani, acum au verificat lotul Chețani- Câmpia Turzii și au publicat imagini spectaculoase cu stadiul lucrărilor.

Cei de la Pro Infrastructură s-au declarat mulțumiți de ritmul lucrărilor la nodul rutier Chețani. „Pe tronsonul Autostrăzii A3 Transilvania Chețani- Câmpia Turzii construit de Straco lucrările la nodul rutier Chețani avansează într-un ritm bun, în special operațiunile de așternere a straturilor rutiere și de realizare a sistemului de scurgere a apelor”, scriu reprezentanții asociației.

În schimb, pe restul de 16 kilometri ai tronsonului, stadiul lucrărilor lasă mult de dorit. „Pe restul sectorului de autostradă de 15,7 km subcontractorul Marcotim ce se ocupă de terasamente a scăzut considerabil ritmul, concentrându-se doar pe o secțiune scurtă în spatele localității Hădăreni. Cei de la Baxcom lucrează cu o echipă la elevațiile viaductului de 400 de metri de la Hădăreni.

Ne exprimăm speranța că mecanismul de certificare a lucrărilor, emitere a facturilor, plata lor de către CNAIR spre Straco și mai departe spre subcontractori și furnizori va funcționa mult mai eficient, astfel încât ritmul lucrărilor să se îmbunătățească, iar la finalul lui 2021 să circulăm pe acest tronson de autostradă”, spun cei de la Pro Infrastructură.

În ceea ce privește lotul dintre Iernut și Chețani, lucrările au avansat în ritm alert și tronsonul ar putea fi deschis circulației în câteva săptămâni.

Te-ar putea interesa si

2 comentarii

Cornel 02/09/2020 - 22:17

Am fost in zonă acum cateva zile ! Sunt glume ceea ce se prezintă ca realizări și mai ales ritmul alert !

Raspunde
Micu 03/09/2020 - 02:57

Si totusi se poate construi: cum pot raspunde vinovatii de esecul « Bechtel » si récupérate pierderile?

Raspunde

Comenteaza