S-a asfaltat primul lot din Drumul Bistriței

by admin

Au fost finalizată asfaltarea primului lot din Drumul Bistriței, mai exact a sectorul DJ 109 Răscruci- Borșa- Vultureni. Lucrările de reabilitare fac parte din proiectul „Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională- Traseu Regional Transilvania Nord, Drumul Bistriței”, proiect finanțat din fonduri europene.

„Îmbucurător e faptul că, în acest context, există toate premisele ca finalizarea integrală a investiției pe Lotul I al Drumului Bistriței să aibă loc cu mult înainte de termenul stabilit prin contract, respectiv luna martie a anului 2021. E o investiție de mare anvergură și complexitate pe care am realizat-o cu bani europeni și care va crea noi premise de dezvoltare a întregii zone”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Lucrările de modernizare derulate pe Lotul 1 au vizat sectorul de la joncțiunea cu drumul național DN 1C (Răscruci) până la intersecția cu drumul județean 109A (Vultureni). Acestea au constat într-o serie de lucrări complexe, în profunzimea drumului, de la fundație până la aşternerea celor două straturi de asfalt, respectiv binder şi strat de uzură.

Astfel, anterior asfaltării au fost executate lucrări constând în realizarea de fundații adâncite de parapet, casete în vederea lărgirii căii de rulare, înlocuirea dalelor de beton deteriorate, accese la proprietăți, introducerea de tuburi și turnarea de beton pentru accesele la proprietăți, lucrări de asigurare a scurgerii apelor, respectiv șanțuri, șanțuri betonate, rigole carosabile, poduri și podețe precum și stații de transport în comun în fiecare localitate.

Pentru completa finalizare a investiției urmează să mai fie realizate o serie de șanțuri betonate în intravilanul localităților Răscruci, Borșa și Vultureni, precum și lucrări de marcaje și semnalizare rutieră.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza