Rata de incidență la Cluj înregistrează o valoare constantă! În România aproape 6.000 de noi cazuri Covid-19 au fost depistate față de ziua trecută

by Christian Suciu

Rata de incidență în Cluj Napoca a înregistrat și astăzi valori apropiate față de ziua de ieri, aceasta menținându-se la 16.36 la mie în timp ce la nivelul județului aceasta tot nu a reușit să scadă sub 12 cazuri la mia de locuitori. Atât municipiul Cluj-Napoca cât și Floreștiul sau Gherla au rămas printre localitățile cu rata cea mai ridicată, înregistrând valori peste pragul de 10 cazuri la mie. În prezent nu mai puțin de 9182 cazuri sunt active în județul Cluj, conform raportului DSP Cluj,

În ce privește evoluția pandemiei pe plan național, în ultimele 24 de ore au fost depistate 5953 de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-CoV-2,  cu 879 mai puțin decât în ziua anterioară. Dintre aceste cazuri 688 de persoane sunt pacienți reinfectați, testați la 180 de zile după infectare, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

În intervalul 02.03.2022 (10:00) – 03.03.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 114 decese (68 bărbați și 46 femei), dintre care 9 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Galați, Gorj, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui și Municipiul București.

De asemenea, au fost raportate de către INSP 114 decese (68 bărbați și 46 femei), dintre care 9 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Galați, Gorj, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui și Municipiul București. Din totalul de 114 pacienți decedați, 93 au fost nevaccinați și 21  vaccinați. Pacienții vaccinați aveau vârsta cuprinsă între grupele de vârstă 50-59 ani și peste 80 ani. 19 dintre pacienții vaccinați care au decedat prezentau comorbidități, iar pentru 2 pacienți decedați vaccinați nu au fost raportate comorbidități.

Totodată, la nivel național, Clujul înregistrează a doua cea mai ridicată rată de incidență a cazurilor din țară, după București.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza