Prima zi de TIFF în Cluj! Ce filme vor rula astăzi la cinematografele din oraș?

by Christian Suciu

Ziua de debut a festivalului TIFF vine cu numeroase proiecții de film pentru cinefilii clujeni, în diverse locații din Cluj-Napoca. Ediția din acest an va cuprinde 200 de filme din 45 de țări ce vor fi difuzate pe marile ecrane ale Clujului.

Pelicula ”Northern Comfort” (Islanda / Marea Britanie / Germania, 2023) va fi cea care deschide cea
de a 22-a ediție a Festivalul Internațional de Film Transilvania (9 – 18 iunie 2023). Regizat de
cineastul islandez Hafsteinn Gunnar Sigurðsson, filmul face parte din Focus Nordic, un
program complex al acestei ediții care va aduce în fața spectatorilor din Cluj-Napoca peste 40 de filme,
concerte și cine-concerte din Norvegia, Islanda, Danemarca, Finlanda și Suedia.

Totodată, în această primă zi, publicul clujean va putea viziuona filmele lui Jean-Luc Godard precum ”Weekend” la Cinema Arta (ora 10:00), ”Cu sufletul la gură” la Cinema Florin Piersic (ora 14:00) sau ”Alphaville” la Casa de Cultură a Studenților (ora 16:00).

O altă recomandare a organizatorilor este și filmul Afire/ ”În bătaia focului” regizat de Christian Petzold ce va rula la Cercul Militar de la ora 16:00. Potrivit organizatorilor, pelicula spune ”povestea a doi prieteni în vacanță la Marea Baltică, unul serios și intelectualist, celălalt relaxat și creativ. Șederea lor e scurtcircuitată de Nadja, o femeie misterioasă şi Devid, un salvamar.”

Totodată, capul de afiș al zilei îl reprezintă filmul ”The Whale/Balena” ce i-a adus anul acesta ”Oscarul” cunoscutului actor Brendan Fraser pentru rolul principal în această ecranizare. Producția spune povestea unui profesor de engleză obez ce încearcă să refacă legătura cu fiica sa adolescentă. Filmul va începe de la ora 19:30 la Cinema Mărăști.

Te-ar putea interesa si

2 comentarii

Prima zi de TIFF în Cluj! Ce filme vor rula astăzi la cinematografele din oraș? – Revista Presei 09/06/2023 - 12:43

[…] post Prima zi de TIFF în Cluj! Ce filme vor rula astăzi la cinematografele din oraș? appeared first on Stiri de Cluj – Servus […]

Raspunde

Comenteaza