Numărul cazurilor Covid s-a dublat față de ziua anterioară. Cluj-Napoca se mneține în topul celor mai mari rate din județ

by Christian Suciu

Potrivit celui mai recent raport informativ despre evoluția contextului epidemiologic, în ultimele 24 de ore numărul infectărilor din țară aproape că s-a dublat, fiind înregistrate nu mai puțin de 681 de noi cazuri de infectare cu virusul SARS-Cov-2, dintre care 74 sunt ale unor pacienți reinfectați după mai un interval ce depășește 90 de zile.

În unitățile sanitare de profil, numărul infectaților este în prezent de 785 de persoane, cu 72 mai puțin față de ziua precedentă. Din totalul acestora, 121 de paicenți sunt internați la ATI iar 111 din ei sunt nevaccinați și 57 sunt minori. Tot în acest interval au fost confirmate la INSP 13 cazuri mortale cauzate de virus din care 8 bărbați și 5 femei cele mai multe fiind persoane aflate în categoria de vârstă peste 80 de ani și 70-79 de ani, toate cazurile prezentând comorbidități. Față de ziua de ieri au mai fost efectuate 5.934 de teste PCR precum și 16.546 de teste antigen.

Municipiul Cluj-Napoca rămâne al treilea punct principal la nivelul județului în ce privește rata de incidență, înregistrând o valoare de 1.71 la mia de locuitori, primele la acest capitol fiind comunele Aiton (1.99) și Aluniș (1.81). Rata infectării la nivelul județului rămâne scăzută, de 1.03 cazuri la o mie de locuitori iar numărul total al cazurilor active este în prezent de 781 de persoane.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza