Cazurile covid sunt aproape cu jumătate mai puține față de ziua de ieri. Clujul și Bucureștiul sunt egale ca icidență

by Christian Suciu

Potrivit unui nou raport informativ numărul cazurilor covid a scăzut cu 118 cazuri față de ziua de ier, ajungând astăzi la numai 182 de cazuri de infectare dintre care 19 reprezintă pacienți reinfectați cu virusul după o perioadă mai mare de 90 de zile de la prima infectare.

În cadrul unităților sanitare de profil din România se află în total 484 de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 dintre care 79 sunt internate la ATI iar 32 sunt persoane minore. Totodată, din pacienții ajunși la ATI nu mai puțin de 71 sunt nevaccinați. Față de ziua de ieri, un singur caz de deces a fost confirmat la INSP, al unui bărbat aflat între 60-69 de ani ce nu era vaccinat și avea comorbidități. În ultimul interval au mai fost efectuate și 2.033 de teste PCR precum și 6.590 de teste antigen.

Rata de infectare a județului Cluj este egală cu cea a Bucureștiului, acestea având cele mai mari valori din țară de și anume de 0.60 cazuri la o mie de locuitori. În ce privește municipiul Cluj-Napoca, acesta se menține cu o rată de 0.94 la mia de locuitori, fiind sub pragul de un caz la mie deși 318 din totalul celor 453 de cazuri active la nivel județean se află în municipiu. Peste județul Cluj-Napoca în ce privește valoarea incidenței este comuna Palatca cu 0.96 la mie iar alte incidențe apropiate sunt cele din Tureni (0.92 la mie) și SânPaul (0.90 la mie).

Te-ar putea interesa si

Comenteaza