Avertizare meteo de precipitații, vânt puternic și polei pentru următoarele trei zile. Cod galben de ninsoare și viscol în Ajun de Crăciun

by admin

Meteorologii au emis o avertizare meteo de precipitații, intensificări ale vântului și polei pentru județele din nordul, centrul și vestul țării. Avertizarea este valabilă de astăzi, de la ora 23:00, până duminică dimineața la ora 10:00.

Potrivit meteorologilor, în nordul, centrul și vestul țării temporar vor fi precipitații, moderate cantitativ, iar cantitățile de apă, acumulate pe tot parcursul intervalului, vor depăși local 20-30 l/mp și izolat 40-50 l/mp, cu precădere în zona deluroasă și montană aferentă.

În noaptea de joi spre vineri (23/24 decembrie) și în prima parte a zilei de vineri vor fi precipitații mixte în Crișana și pe alocuri în Banat și sud-vestul Transilvaniei, iar în Maramureș și local la munte, în Transilvania și în nordul Moldovei va ninge și se va depune strat de zăpadă. Pe parcursul zilei de vineri (24 decembrie) în zonele joase de relief precipitațiile se vor transforma treptat în ploaie, iar îndeosebi în noaptea de vineri spre sâmbătă (24/25 decembrie) și sâmbătă (25 decembrie), la munte, la altitudini mai mici de 1700 m, vor predomina ploile, determinând topirea stratului de zăpadă. Local se va forma polei.

Temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor cu viteze în general de 45-55 km/h, iar pe crestele montane rafalele vor depăși 80-90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de ninsori și viscol pentru zona de munte din 24 de județe. Codul galben va intra în vigoare în această noaptea, la ora 2:00, și este valabil până mâine, la ora 14:00.

În acest interval vântul va prezenta intensificări la munte, îndeosebi în zona înaltă, cu rafale ce vor depăși 80-100 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității.

În Munții Apuseni,în grupele vestice ale Carpaților Meridionali, în Carpații Orientali și în județele Maramureș, Satu Mare, Sălaj și Bistrița va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza