A fost simplificată procedura de înmatriculare a autoturismelor. Unele acte pot fi emise online

by admin

Procedura de înmatriculare a autoturismelor a fost simplificată, anunță Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, după ce în Monitorul Oficial a fost publicat un ordin al ministrului Afacerilor Interne.

Potrivit acestui ordin, unele operațiuni pot fi efectuate online. Astfel, se doreşte furnizarea serviciilor online la operaţiunile de eliberare duplicat certificat de înmatriculare, radiere din oficiu sau păstrare combinaţie număr de înmatriculare, scrie Agerpres.

Ordinul mai prevede posibilitatea înmatriculării unui vehicul nou de către dealer-ul auto, în numele cumpărătorului, în baza unui contract de mandat încheiat între aceştia.

De asemenea, va avea loc eliminarea unor documente pentru următoarele operaţiuni: duplicat al certificatului de înmatriculare (cartea de identitate a vehiculului), înmatriculare/transcriere (fişa de înmatriculare), precum şi instituirea verificării conformităţii plăcilor cu număr de înmatriculare pentru care deţinătorul şi-a exprimat opţiunea de păstrare, cu standardele în vigoare şi calitatea acestora.

În urma publicării documentului, pe 11 august, va avea loc extinderea sferei solicitanţilor care pot beneficia de autorizaţii de circulaţie pentru probe şi clarificarea situaţiei categoriilor de vehicule supuse înregistrării la nivelul primarului localităţii prin armonizarea cu prevederile actului normativ de rang superior.

Ordinul de ministru mai prevede stabilirea unui flux de autorizare provizorie limitată la cinci zile pentru vehiculele care nu prezintă documente de înmatriculare anterioare – în original, perioadă ce poate fi prelungită până la 90 de zile numai cu obţinerea unei certificări a identităţii de la autoritatea competentă (RAR).

„Recomandăm solicitanţilor serviciilor publice să consulte listele documentelor necesare pe operaţiuni de înmatriculare, transcriere, radiere, autorizare provizorie, eliberare duplicat, etc., publicate pe site-ul www.drpciv.ro, înainte de prezentarea la sediile acestora în vederea depunerii documentelor”, arată în comunicatul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza