VIDEO: Zeci de percheziții în județul Cluj, la o grupare specializată în fraudarea de fonduri nerambursabile

by admin

Acțiune de amploare a polițiștilor și procurorilor DIICOT împotriva unui grup infracțional organizat din județul Cluj. Oamenii legii au efectuat 60 de percheziții domiciliare la membrii grupării. Aceștia sunt acuzați de înșelăciune, obținere ilegală de fonduri, deturnare de fonduri și spălare de bani.

„Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2013, s-ar fi constituit un grup infracțional organizat, ai cărui membri ar fi acționat în mod coordonat, în scopul obținerii frauduloase de fonduri financiare guvernamentale, nerambursabile.

Activitatea infracţională s-ar fi realizat prin implicarea mai multor societăți comerciale, a căror activitate ar fi coordonat-o, în fapt, membrii grupului, iar societățile ar fi fost utilizate pentru accesarea, în mod nejustificat, a unor programe derulate de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, în scopul obținerii unor fonduri guvernamentale, nerambursabile, fără însă ca sumele de bani obținute să fie utilizate potrivit destinației acestora, ci în beneficiul membrilor grupului infracțional organizat”, se arată în comunicatul DIICOT.

Prejudiciul estimat în acest caz este de 10.962.189,31 lei, echivalentul a 2.192.437 de euro.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei – I.G.J.R.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza