VIDEO: Sărbătoare la Nicula. Zeci de mii de pelerini au participat la slujba oficiată de ÎPS Andrei

by admin

Zeci de mii de pelerini au participat luni la liturghia oficiată la mănăstirea Nicula, cu ocazia Adormirii Maicii Domnului. Slujba a fost oficiată de ÎPS Andrei, mitropolitul Clujului, alături de un sobor de preoți și ierarhi.

Credincioșii au sosit la mănăstire încă de vineri și s-au rugat neîncetat Icoanei Făcătoare de Minuni de la mănăstire. Momentul culminant a avut loc noaptea trecută, când Icoana a fost scoasă din biserică și purtată în procesiune în jurul lăcașului de cult.

Ordinea a fost asigurată de peste 230 de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca. Jandarmii au acționat în sistem integrat alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu pentru asigurarea măsurilor de ordine publică, care au vizat prevenirea și descurajarea producerii unor fapte antisociale, îndrumarea persoanelor, atât în proximitatea locului de desfăşurare a evenimentului, cât şi pe traseele care converg către locația evenimentului. 

„Mulțumim participanților la această importantă manifestare religioasă că au respectat prevederile legale în vigoare și recomandările forțelor de ordine”, au transmis jandarmii clujeni.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza