VIDEO: O nouă alunecare de teren pe șantierul Autostrăzii Transilvania

by admin

O nouă alunecare de teren afectează șantierul Autostrăzii Transilvania. Alunecarea a avut loc pe tronsonul dintre Nădășelu și Zimbor, în apropiere de localitatea Sâncraiu Almașului. Noua alunecare de teren vine la mai puțin de o lună după ce o surpare majoră s-a produs și în apropiere de Nădășelu, acolo unde constructorul intrase puternic în dealul de lângă localitate, scrie hotnews.ro. 

Actualul traseu al Autostrăzii Transilvania a fost stabilit la începutul anilor 2000, când contractul a fost atribuit companiei Bechtel, deși terenul din zonă era cunoscut ca fiind instabil.

Sunt „numeroase zone cu sol instabil care au dat bătăi de cap și constructorilor anteriori – Bechtel a sărit peste acest tronson și a început lucrările dincolo de Suplacu de Barcău spre graniță și Maltauro căruia i s-a reziliat contractul înainte de a pune o cupă de excavator în teren după ce a cerut costuri suplimentare imense”, scria Asociația Pro Infrastructura după alunecarea masivă de teren din urmă cu o lună de lângă Nădășelu.

Tronsonul Nădășelu- Zimbor al Autostrăzii Transilvania se numără printre primele proiecte de infrastrictură din România care ar urma să primească fonduri prin Planul Național de Redresare și reziliență (PNRR). În afară de cei 30 de kilometri de la Nădășelu la Zimbor, UMB mai are contractată și porțiunea de 12 km de la Zimbor la Poarta Sălajului, în total cei 42 de kilometri care sunt incluși la finanțare prin PNRR.

Lucrările la cele două tronsoane au demarat în forță în luna februarie, atunci când zeci de utilaje ale UMB au intrat în teren pentru a amenaja șantierul.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza