VIDEO: Dezastru pe Autostrada Sebeș- Turda. Cel mai probabil lucrările nu vor fi gata în acest an

by admin

Reprezentanții Asociației Pro Infrastructură au vizitat tronsonul 2 al Autostrăzii Sebeș- Turda, unul dintre cele două sectoare ale autostrăzii care nu au fost deschise încă circulației. Aceștia au analizat stadiul lucrărilor, iar concluziile lor nu sunt deloc îmbucurătoare: firma constructoare s-a mobilizat insuficient, iar lipsa unui sistem de scurgere a apelor eficient face ca fiecare ploaie să producă pagube însemnate. În aceste condiții, este puțin probabil ca acest tronson să fie finalizat în acest an.

„Putem observa o dată în plus managementul haotic al grecilor de la Aktor, mobilizarea insuficientă, lucrările realizate în ultimii 5 ani ce trebuie remediate, sau un sistem de scurgere al apelor aproape inexistent ce produce pagube semnificative la fiecare ploaie.

Cu excepția structurilor principale unde subcontractorul Retter este bine mobilizat, este greu de crezut că Aktor va finaliza restul lucrărilor chiar și în anul 2021”, au scris cei de la Asociația Pro Infrastructură.

Autostrada Sebeș- Turda are o lungime de 70 km şi va traversa parţial judeţele Alba şi Cluj, fiind împărţită în patru loturi. Primul lot, de 17 km,  se întinde de la intrarea pe autostradă, în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia; al doilea lot are 24 km şi se întinde de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud. Loturile 3 şi 4, între Turda și Aiud, au fost deschise circulaţiei în 2018, iar loturile 1 și 2 trebuiau terminate până în 2019, dar termenul de predare a fost prelungit.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza