Urmează o perioadă aglomerată pentru CFR Cluj

by Cristina Mihaila

După pauza cauzată de acțiunile echipelor naționale, pentru CFR Cluj a început cea mai aglomerată perioadă din acest an.

Campioana României dispută, într-un interval de doar 15 zile, nu mai puțin de 5 meciuri oficiale.

Ardelenii au început această perioadă la meciul cu UTA și mai au un meci în Liga 1, două meciuri din grupele Europa League, dar și unul în Cupa României.

În aceste condiții, cei de la CFR speră să recupereze câțiva jucători importanți precum Paulo Vinicius, Ovidiu Hoban și Ciprian Deac

CFR Cluj a pierdut cu una dintre revelațiile Ligii 1

În primul meci după pauza pentru echipele naționale, CFR Cluj a întâlnit UTA Arad, una dintre revelațiile din Liga 1. CFR a avut o prestație slabă si a pierdut meciul cu gruparea arădeană.

UTA este una dintre revelațiile Ligii 1, deși este nou-promovată. Arădenii antrenați de Laszlo Balint ocupă locul 6 în Liga 1 după victoria din Gruia.

După UTA, urmează revanșa cu AS Roma

Pe 26 noiembrie, de la ora 22:00, CFR Cluj o va întâlni pe AS Roma, într-un meci din grupa A a Europa League.

Potrivit cotelor publicate de www.888sport.ro, CFR Cluj pornește cu șansa a doua, având cota 3.95 să câștige partida. Egalul are cota 3.85, iar victoria italienilor are cota 1.82.

După eșecul cu 0-5 din meciul tur de la Roma, pentru CFR Cluj acesta poate fi momentul revanșei.

Inclusiv Dan Petrescu s-a arătat încrezător că CFR Cluj poate obține un rezultat bun în această partidă, dacă CFR Cluj va mai recupera din jucători.

“Dacă vom reuși să mai vindecăm dintre jucătorii accidentați, chiar cred că putem scoate un rezultat bun în meciul cu Roma”, a spus Dan Petrescu într-o conferință de presă.

AS Roma se va afla la a treia deplasare pe stadionul din Cluj-Napoca. La ultima vizită, în 2010, scorul a fost 1-1, în grupele Ligii Campionilor. Anterior, la vizita făcută în 2008, Roma s-a impus cu 3-1.

CFR Cluj a învins AS Roma o singură dată, chiar la prima întâlnire dintre cele două formații, pe 16 septembrie 2008, la acel 2-1 de neuitat de pe Stadio Olimpico, la debutul ardelenilor în grupele Champions League.

Înaintea meciului de pe 26 noiembrie, AS Roma ocupă primul loc în grupa A, cu 7 puncte, urmată de Young Boys Berna (4 puncte), CFR Cluj (4 puncte) și ȚSKA Sofia (1 punct). CFR a învins ȚSKA Sofia în deplasare și a remizat acasă cu Young Boys.

Programul celor de la CFR Cluj în următoarea perioadă:

  • 26 noiembrie, de la ora 22:00: CFR Cluj – AS Roma (Europa League)
  • 29 noiembrie: Politehnica Iași – CFR Cluj (Cupa României)
  • 3 decembrie, de la ora 22:00: CFR Cluj – ȚSKA Sofia (Europa League)
  • 5 decembrie: Politehnica Iași – CFR Cluj (Liga 1)

Cupa României, competiția pe care CFR Cluj o dorește de 4 ani

Pe lângă meciurile din Liga 1 și Europa League, CFR Cluj va evolua în această toamnă și în Cupa României. Ardelenii se vor duela în 16-imile de finală cu Politehnica Iași, în deplasare.

CFR Cluj s-a aflat în urna outsiderilor de la tragerea la sorți , dar a reușit să evite adversari și mai dificili.

În întreaga istorie, CFR Cluj a câștigat de patru ori Cupa României, în 2008, 2009, 2010 și 2016.

Totuși, în ultimii patru ani prestațiile ardelenilor au fost sub așteptări.

Ediția precedentă, CFR Cluj a fost eliminată din Cupa României încă din faza 16-imilor, în deplasare la FC Botoșani, după executarea loviturilor de departajare.

Acum doi ani, CFR Cluj s-a oprit în semifinale, fiind învinsă de Astra Giurgiu. Apoi, în 2017, CFR Cluj pierdut din nou în 16-îmi în fața celor de la FC Botoșani,

Revin jucătorii accidentați de la CFR Cluj

Înaintea acestui program încărcat, CFR Cluj primește și vești bune. Sunt șanse mari ca, până la meciul cu AS Roma, CFR să poată miza din nou pe mai mulți jucători indisponibili în ultima perioadă: Andrei Burcă, Paulo Vinicius, Alexandru Chipciu și Jakub Vojtus.

Singurul jucător care nu va mai putea evolua în acest an este atacantul Billel Omrani, care ar urma să revină abia în luna februarie. Omrani era însă departe de forma ideala, intrând în dizgrația fanilor de la CFR Cluj.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza