UPDATE 3: 9 noi decese asociate cu COVID-19. Bilanțul victimelor a ajuns la 52

by admin

UPDATE 3: Încă cinci decese asociate cu COVID-19 au fost anunțate în ultimele trei ore de Grupul de comunicare strategică.

Deces 48 Un bărbat de 59 de ani, din județul Bacău. Internat pe secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Bacău, a fost testat pe 26 martie pentru COVID-19. Probele analizate la Iași au confirmat infecția cu noul coronavirus. Bărbatul a decedat pe 30 martie; el avea o patologie preexistentă (hipertensiune arterială și diabet zaharat de tip II, decompensat)

Deces 49 Un bărbat de 74 de ani din județul Hunedoara. Pe 19 martie a fost internat în secția de Oncologie a Spitalului din Deva. Pe 27 martie i-au fost recoltate probe biologice pentru COVID-19, în aceeași zi în care a decedat. Pe 30 martie, testele au confirmat infecția cu coronavirus. Pacientul suferea de adenocarcinom gastric stadiul IV și carcinomatoza peritoneala.

Deces 50 O femeie de 60 de ani din Hunedoara, internată inițial la Institutul Cardiovascular Timișoara. Pe 26 martie a fost transferată pe secția de terapie intensivă a Spitalului Municipal Hunedoara, fiind contact de salon cu un caz confirmat. În aceeași zi i-au fost recoltate proble biologice, care au confirmat infecția cu COVID-19. Pacienta suferea de cardiopatie și insuficiență cardiacă, decedând pe 29 martie.

Deces 51 O femeie de 65 de ani din județul Sibiu, internată pe 27 martie pe secția ATI a Spitalului Județean Sibiu. În aceeași zi a fost testată pentru COVID-19, probele fiind analizate la Spitalul Regina Maria din București. Pacienta a decedat pe 30 martie, ea suferind de o afecțiune cardiovasculară.

Deces 52 Un bărbat de 52 de ani din județul Ialomița. S-a prezentat pe 29 martie la UPU Slobozia, ocazie cu care i-au fost recoltate probe biologice. A decedat în aceeași zi. Pacientul nu are medic de familie și nici aparținători, de aceea nu se cunosc antecedentele sale patologice.

UPDATE 2: Numărul pacienților infectați cu COVID-19 care și-au pierdut viața a ajuns la 47. Ultima victimă este un bărbat în vârstă de 77 de ani din județul Hunedoara, internat la Spitalul Municipal Hunedoara. Acesta a fost testat pe data de 27 martie la Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara, iar confirmarea a venit o zi mai târziu. Bărbatul a decedat pe 30 martie. El suferea și de cardiopatie ischiemică.

UPDATE: Decesul a doi noi pacienți confirmați cu noul coronavirus au fost anunțate de Grupul de Comunicații Strategice.

Primul pacient decedat este un bărbat de 57 de ani, din județul Timiș. Acesta a intrat în contact cu o rudă din Germania și a fost testat pe 27 martie la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Timișoara. Rezultatul testării a confirmat infecția cu COVID-19. Bărbatul a decedat pe 29 martie la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara. El mai suferea de cardiopatie, TBC și diabet zaharat de tip II.

Cel de-al doilea pacient este un bărbat în vârstă de 70 de ani din județul Timiș, contact al altui caz confirmat. I s-au recoltat probe biologice pe 27 martie, iar testul efectuat la Spitalul Clinici de Boli Infecțioase din Timișoara a confirmat infecția cu COVID-19. Pacientul a decedat pe 29 martie; el suferea și de alte boli cronice (cardiopatie și diabet zaharat de tip II).

Autoritățile au anunțat un nou deces asociat cu infecția cu SARS-CoV-2. Este vorba de un bărbat în vârstă de 74 de ani, din județul Satu Mare.

Pacientul era internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Satu Mare și i s-au recoltat probe biologice pentru COVID-19 pe data de 27 martie. Probele au fost testate la Spitalul Clinic Municipal Oradea, iar infecția cu noul coronavirus a fost confirmată o zi mai târziu. Bărbatul a decedat pe 29 martie la spitalul din Satu Mare.

Pacientul suferea și de alte afecțiuni cronice: hipertensiune arterială și diabet zaharat de tip II, fiind dependent de insulină.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza