UBB Cluj lansează ”UBB Student i-Lab”, primul incubator de afaceri pentru studenți

by Christian Suciu

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a lansat la începutul lunii primul incubator de afaceri pentru studenți sub numele de ”UBB Student i-lLab”. Acesta va reprezenta o structură funcțională antreprenorială, destinată studenților UBB care explorează idei noi, cu potențial de transfer în mediul de afaceri. Scopul proiectului este crearea unui spațiu ce oferă studentului suport comprehensiv, conectarea la resurse și expertiza antreprenorială necesară pentru a-i ajuta pe studenți să-și materializeze ideile.

Incubatorul reprezintă o structură funcțională distinctă în cadrul Centrului de Transfer Tehnologic și Cognitiv al UBB, coordonată de Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor a UBB (FSEGA). Ceremonia de deschidere a proiectului a început prin discursul Rectorului UBB, prof. univ. Dr. Daniel David iar în cadrul evenimentului au mai luat cuvântul conf. univ. dr. Răzvan V. Mustață, Decanul FSEGA precum și coordonatorii proiectului lect. univ dr. Adina Rus și conf. univ. dr. Cătălina Crișan.

”UBB își pregătește absolvenți atât pentru a se integra pe piața muncii în diverse companii/instituții existente, cât și pentru a genera ei înșiși noi demersuri antreprenoriale. După pregătirea în antreprenoriat și inovație prin cursuri transversale la nivel de UBB, era timpul incubatorului UBB, care îi va duce pe studenți de la „idee” la „plan de business” pragmatic, gata să fie implementat pe piață și/sau susținut în procese de accelerare cu alți parteneri cheie ai UBB. În timp, incubatorul va fi dezvoltat pentru a se adresa și personalului UBB, nu doar studenților.” a declarat prof. univ. Dr. Daniel David.

Totodată, Decanul FSEGA Răzvan Mustață s-a arătat încrezător în potențialul proiectului de a-i transforma pe studenți în actori relevanți ai mediului de afaceri prin punerea la dispoziție a resurselor și expertizei necesare.

” Incubatorul de afaceri UBB Student i-Lab reprezintă în fapt un pas determinant în pregătirea studenților pentru a deveni actori determinanți ai mediului de afaceri. Respectând toate caracteristicile specifice unui incubator de afaceri și adresându-ne tuturor studenților din cadrul universității noastre, punem la dispoziția participanților resursele necesare și expertiză de cel mai înalt nivel pentru a le oferi șansa reală de a-și transforma o idee în afacere de succes.” a declarat, conf. univ. dr. Răzvan Mustață.

Te-ar putea interesa si

2 comentarii

UBB Cluj lansează ”UBB Student i-Lab”, primul incubator de afaceri pentru studenți – Revista Presei 06/02/2023 - 18:46

[…] post UBB Cluj lansează ”UBB Student i-Lab”, primul incubator de afaceri pentru studenți appeared first on Stiri de Cluj – Servus […]

Raspunde

Comenteaza