„Trei crai din Betleem” și „Spiridușul voinic”, în weekend, la Teatrul „Puck”

by admin

Sâmbătă, 21 decembrie, de la ora 11 , artiștii Teatrului „Puck” vor prezenta spectacolul cu tematică de Crăciun – „Trei crai din Betleem”/„A Betlehemi királyok”, în regia lui Demeter Ferenc. Duminică, 22 decembrie, de la orele 11 și 12.30, cei mici sunt așteptați la „Spiridușul voinic”, în regia Andreei Bolovan.

Într-o lume plină de târguri de Crăciun si de oferte irezistibile, mai există loc pentru miracol? Cei trei crai descoperă chemarea divină și pornesc la drum spre Betleem. Pe drum se ceartă, se împacă și, pe neobservate, ne conduc la palatul lui Irod, iar apoi la ieslea din Betleem, locul cel mai sfânt. În povestea noastră, nici diavolul nu doarme, ba chiar încearcă să îl fure pe nou-născut. Bineînțeles, nu reușește, pentru că este oprit de îngeraș, de mielușel și de copii.

„Poveștile de Crăciun au o tradiție veche, cu origini încă din vremurile apariției creștinismului. Una dintre cele mai importante sărbători, Crăciunul deschide seria sărbătorilor de iarnă. Este o ocazie bună pentru a evoca și a retrăi experiența miracolului sfânt, printr-o atmosferă plină de emoție”, spune regizorul Demeter Ferenc.

Este un spectacol tradițional, cu inserții moderne, prezentat de actorii Erdei Emese, Bodnár Tibor și Mostis Balázs. Păpușile sunt create de Gál Orsolya, iar textul spectacolului este adaptat de Demeter Ferenc, având la bază poezia lui József Attila: Három királyok (Trei crai) și elemente folclorice.

Spectacolul va fi prezentat în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Chiar dacă ești mic, poți să fii curajos și puternic. Acesta este mesajul principal al spectacolului „Spiridușul voinic”, adaptare originală după o idee de Mihnea Moisescu, în regia și scenariul Andreei Bolovan, programat pentru duminică, , duminică, 22 decembrie, de la orele 11 și 12.30.

E un spectacol impresionant din punct de vedere vizual, cu păpuși expresive și decoruri pline de culoare, cu licurici aurii care dansează într-o atmosferă magică.

„Sunt sigură că cei mici se vor identifica cu spiridușul Cic, personajul principal, jucat de actorul-păpușar Iulian Lungu. El parcurge un drum inițiatic, de maturizare, în care înțelege ce înseamnă responsabilitatea, prietenia, curajul și perseverența în a-ți urma scopul și a avea încredere în tine. Mi se pare o temă inspirată atât pentru cei mici, care descoperă viața încă din copilărie, dar și pentru cei mari. Ne putem lovi în viață de multe obstacole, dar aflăm de aici că este important să mergem până la capăt și să nu ne lăsăm dezamăgiți, să nu ne abandonăm visele, proiectele și nici idealurile”, subliniază Andreea Bolovan.

Distribuția este alcătuită din Ion Iurcu, Iulian Lungu și Andra Ștefan, iar Cosmin Cîrlea asigură figurația.

Scenografia și pictura sunt semnate de Elena Ilaș, sculptura de Florin Marin, muzica de Kevin MacLeod, iar pregătirea muzicală de Robert Papp. De asemenea, Attila Nagy asigură sound design-ul, iar Călin Negrea se ocupă de light design.

Spectacolul se joacă în limba română. Vârsta minimă recomandată este de trei ani.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza