Studenții basarabeni susțin campania „Uniți Pentru Moldova”

by admin

Pandemia actuală și încercările prin care trec oamenii de pretutindeni au mobilizat resurse nebănuite, au evidențiat momente de largă solidaritate și au reiterat apartenențele naționale. Gesturi mari sau mai mici, prezente peste tot în lume, au arătat cât de solidară devine omenirea în fața catastrofelor. Cu atât mai evident devine acest fapt atunci când este vorba chiar de frații tăi.

„Grupul de Inițiativă Basarabeană”, organizația reprezentativă a studenților basarabeni din centrul universitar Cluj, este prima entitate studențească din țară care s-a mobilizat și a realizat un parteneriat media cu TVR Cluj în scopul colectării de materiale sanitare ce ar urma să fie donate beneficiarilor din Republica Moldova în lupta cu Covid-19.

„Uniți Pentru Moldova” este numele campaniei derulate în această perioadă de către studenții basarabeni și susținută mediatic de TVR Cluj. Măști, mănuși, combinezoane, viziere, dezinfectanți, medicamente, alte materiale sanitare sunt colectate pe tot parcursul lunii mai din întreaga Transilvanie, ca la începutul lunii iunie acestea să ajungă la spitalele din întreaga Moldovă.

TVR Cluj și studenții basarabeni din Cluj fac apel la toți donatorii din Transilvania să susțină cu materiale campania „Uniți Pentru Moldova” și astfel să transmită în Republica Moldova mesajul de solidaritate pe care ardelenii îl trimit fraților lor de peste Prut. Pentru detalii suplimentare privind campania „Uniți Pentru Moldova” pot fi utilizate datele de contact ale TVR Cluj și ale Grupului de Inițiativă Basarabeană.

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud nu a uitat că este înfrățit cu raionul Glodeni din Republica Moldova și că oamenii de acolo se află acum în suferință, fapt ce l-a determinat pe președintele instituției, Radu Moldovan, să pregătească o donație importantă de materiale sa„nitare pentru lupta împotriva Covid-19 în raionul respectiv. Totodată, oficialul bistrițean a îndemnat public ca și alți donatori să-i urmeze exemplul”, au transmis reprezentanții acestei campanii.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza