Starețul Mănăstirii Rohia îi ia apărarea directorului TVR Cluj pentru transmisia slujbei de Înviere

by Cristina Mihaila

Starețul  mănăstirii “Sfânta Ana” Rohia, Arhimandrit Macarie Motogna, intervine împăciuitor în scandalul dintre conducerea Televiziunii Publice, conduse de Doina Gradea și directorul studioului teritorial TVR Cluj, Romeo Couți. Doina Gradea vrea să îi sancționeze pe colegii ei de la TVR Cluj deoarece aceștia nu au oprit producția în timpul stării de urgență.

”Administrația centrală, autoritățile locale, precum și institutțiile cu competențe în managementul urgenței au fost partenerii BOR în abordarea corectă a situației pandemice. De asemenea, mass-media, cu deosebire televiziunile au contribuit major la efortul bisericii de a apropia actul religios de nevoile spirituale ale credincioșilor. Slujba de Înviere, spre exemplu, a ajuns în casele credincioșilor cu aportul semnificativ al televiziunilor.

Am luat și noi act cu dezamăgire de faptul că transmisia realizată de către TVR Cluj în noaptea de Înviere de la Rohia face acum obiectul unor cercetări disciplinare ce ar putea conduce la sancțiuni aplicate unor oameni curajoși, pregătiți să-și facă meseria și în condiții de pandemie.

Îndemnăm așadar la înțelepciune, moderație și dreaptă cumpănire pentru a ne păstra în continuare solidari și puternici în fața tuturor încercărilor la care ne supune actuala pandemie”, a transmis starețul Macarie Motogna prin intermediul unui comunicat de presă.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza