S-a intrat cu 10 la UMF Cluj-Napoca. Examenul de admitere a avut loc în weekend

by admin

În acest weekend a avut loc examenul de admitere la programele de studiu de licență la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca. Peste 1.600 de absolvenți de liceu au susținut probele care s-au desfășurat în mai multe locații: în amfiteatrele UMF, la Sala Polivalentă BTArena și la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Testul-grilă a durat 3 ore, iar rezultatele cu grilele corecte pe specializări şi baremele pot fi consultate pe pagina creată de UMF Cluj. Primele rezultate vor fi afişate astăzi, iar până în 25 iulie vor fi rezolvate și contestațiile. Între datele 28 iulie – 11 august 2023 studenţii admişi vor trebui să îşi confirme locul. 

„Un concurs de admitere organizat impecabil! UMF Iuliu Hațieganu are un examen de admitere cu grad de dificultate ridicat, doar cu întrebări la prima vedere, care necesită o pregătire temeinică pentru candidați. În acest an, s-au obținut rezultate excelente, au fost 4 note de 10 la Medicină și una la Tehnică dentară, iar ultima medie le medicină generală buget a fost 8,62 și respectiv 8, 32 la locurile cu taxă.

La Medicină dentară, ultima medie la buget a fost 7, 98 și respectiv 7, 93 la taxă. De asemenea, la specializarea Tehnică dentară prima medie a fost 10, iar ultima medie la buget 7,98. La toate programele de studiu ale Universității au fost note mari, ceea ce arată interesul deosebit al tinerilor candidați pentru profesiile din domeniul sănătății.

Nicio întrebare anulată, niciun incident la sălile de concurs, toate etapele au decurs excelent. Vom avea studenți foarte bine pregătiți, care sperăm să aibă, cu adevărat, chemare pentru profesiunile dedicate sănătății.

Felicit din suflet întreaga comisie de admitere, comisia de redactare a subiectelor, colegii supraveghetori și cei din aparatul administrativ, care împreună au contribuit la reușita de astăzi și mai ales, felicit toți candidații admiși, au realizat un mare pas înainte pentru drumul lor profesional, alegând drumul cel mai greu, dar cel mai prestigios”, a transmis pe rețelele de socializare rectorul UMF Cluj, Dana Anca Buzoianu.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza