Reîncepe stagiunea la Teatrul Național Cluj-Napoca! Clujenii sunt așteptați la ”Furtuna” de Shakespeare

by Christian Suciu

Publicul clujean este așteptat în data de 8 Septembrie la Sala Mare a Teatrului Național Cluj-Napoca unde se va juca spectacolul ”Furtuna” de William Shakespeare în regia regizorului Gábor Tompa ce va marca al doilea spectacol din noua stagiune.

”Furtuna este piesa lui Shakespeare care se apropie, ca structură, cel mai mult de muzică. Muzica are o formă precisă, abstractă. Și de aceea pentru mine bagheta magică este și o baghetă de dirijor, cu care Prospero orchestrează furtuna de la început. Când Prospero rupe bagheta, în teatru nu mai rămâne nimic. Dispare totul. Chiar și proiecțiile pe care el le orchestrează… E extraordinar acest sistem de oglindire în care exact aceeași situație se joacă și în farsă și în grotesc și în tragic și în politic. Prospero este un savant, un poet, un artist și un exilat. În poveste este vorba și despre un pelerinaj interior: Prospero se schimbă, dorințele de răzbunare sunt eliminate, îi iartă pe vinovați. E o idee creștină; iertarea păcatelor nu se poate întâmpla decât în momentul când există regretul celor săvârșite.” au transmis reprezentanții Teatrului Național Cluj-Napoca.

În distribuția spectacolului se numără Ionuț Caras în rolului lui Prospero dar și Anca Hanu, Cristian Grosu, Radu Lărgeanu, Sânziana Tarța, Matei Rotaru, Adrian Cucu, Ioan Isaiu, Petre Băcioiu, Cătălin Herlo, Mihai Nițu, Dan Chiorean, Ruslan Bârlea, Elena Ivanca, Angelcia Nicoară, Romina Merei și Miriam Cuibus. Biletele pot fi achiziționate atât de pe pagina instituției cât și la ghișeul Agenției de Bilete de pe Strada Ștefan cel mare nr.14 din Cluj-Napoca.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza