Razii la o grupare de falsificatori de bani. Au plasat bancnote false și în Cluj

by admin

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate și procurorii DIICOT din Satu Mare au percheziționat ieri 20 de locuințe din Satu Mare, Sălaj și Cluj. Au fost vizate locuințele unor persoane acuzate de contrafacere de monede și punere în circulație de valori falsificate.

„În cauză s-a reținut faptul că, începând cu data de 01.05.2021, pe raza municipiului Satu Mare, s-a constituit un grup infracțional organizat specializat în producerea de monede falsificate din cupiura de 100 lei și punerea lor în circulație.

Membrii grupării au contrafăcut o cantitate mare de bancnote, aproximativ 800.000 RON, pe care, fie i-au plasat în mod direct pe piață, fie au apelat la alte persoane cărora le-au vândut cantități mari de bancnote, în schimbul unor sume de bani.

Bancnotele erau confecționate din plastic care imita materialul din care sunt confecționate bancnotele originale, iar cernelurile folosite la imprimare erau aproape identice cu cele autentice. Bancnotele falsificate prezentau microperforațiile specifice, dimensiunile fiind aproape identice și nu puteau fi detectate fără a fi verificate cu un aparat special”, au transmis procurorii DIICOT.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate și indisponibilizate mai multe sume de bani în lei și valută, telefoane mobile, cartele SIM, laptopuri, stick-uri de memorie, imprimante, dispozitive GPS, 13.960 de țigarete, 10 comprimate ecstasy, 3 doze de substanță albă purverulentă și un pistol. De asemenea, 9 suspecți au fost duși la sediul DIICOT pentru audieri.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Satu Mare. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza