Purtarea măștilor de protecție în aer liber declarată neconstituțională! Amenzile primite de cetățeni pot fi anulate

by Christian Suciu

Curtea Constituțională a României a stabilit în cursul zilei de ieri că Ordonanță de Urgență 192/2020 ce prevede purtarea obligatorie a măștii în spațiile publice și la locul de muncă este neconstituțională. Amenzile acordate pentru nepurtarea măștii în spațiile publice pot ar putea fi anulate prin decizii judecătorești.

Șeful DSU, Raed Arafat a comentat decizia CCR și îndeamnă populația să respecte în continuare purtarea măștii în spațiile interioare amintind de asemenea că efectele deciziei se aplică se vor aplica în urma publicării acesteia în Monitorul Oficial:

” După ce se publică există 45 de zile de corectare, timp în care legea se suspendă după care se anulează din corpul ordonanței. Măsurile se vor aplica daca este nevoie, dar în spaţiul închis ele rămân valabile. Dacă dorim în faza asta şi în spaţiul închis să nu se poarte să ne trezim acasă cu toții izolați. Suntem pe trend de scădere şi trebuie să fim atenți să nu stricăm momentul ăsta şi începem din nou să creștem. Mai avem puţin timp şi vom trece la măsurile de relaxare aplicate şi în alte ţări” a comunicat Raed Arafat într-o intervenție pentru postul tv Digi24.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza