Primăria Cluj-Napoca continuă programul de servicii stomatologice gratuite

by admin

Primarul Emil Boc a anunțat că municipalitatea continuă programul de servicii stomatologice gratuite. Programul se adresează persoanelor cu domiciliul în municipiul Cluj-Napoca care se încadrează într-unul din cazurile: pensionari ale căror venituri cumulate din pensii și alte drepturi de asigurări sociale nu depășesc 1500 lei; persoanele cu dizabilități încadrate în grad de handicap grav și accentuat;  șomeri care beneficiaza de indemnizație de șomai de până la 700 lei și șomerii neindemnizați aflați în evidențele A.J.O.F.M. Cluj; persoanele fără venituri sau cu venituri reduse, aflate în evidențele D.A.S.M., beneficiare de venit minim garantat, alocație pentru susținerea familiei sau masã la cantina de ajutor social, în condițiile legii.

Potrivit lui Emil Boc, în luna octombrie, 23 persoane au solicitat accesul la servicii stomatologice gratuite și 11 persoane au depus cereri în luna curentă. Din septembrie 2021 până acum, 206 persoane au lucrările stomatologice finalizate sau în curs de finalizare.

Din bugetul Direcției de Asistență Socială și Medicală au fost alocați în 2022 și 2023 câte 400.000 lei pentru implementarea Programului multianual „Promovarea sănătății orale prin creșterea accesibilității populației defavorizate la servicii de stomatologie”.

Programul de acordare a gratuităților la servicii de medicină dentară se adresează persoanelor din Municipiul Cluj-Napoca fără venituri sau cu venituri reduse, respectiv pensionari, șomeri, persoane cu dizabilități și este realizat de D.A.S.M. – Direcția de Asistență Socială și Medicală a Primăriei Cluj-Napoca în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” – Facultatea de Medicină Dentară și Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca.

Începând cu luna noiembrie a acestui an, accesul pentru pensionarii clujeni la servicii gratuite de medicină dentară a fost îmbunătățit prin majorarea plafonului la 1.500 lei. 

Scopul programului este de a promova incluziunea socială și de a îmbunătăți starea de sănătate a persoanelor și familiilor dezavantajate care locuiesc în municipiul Cluj-Napoca, persoane care sunt excluse social sau expuse riscului de excluziune și excluziune socială.

Pentru a beneficia de serviciile gratuite de stomatologie, clujenii care se încadrează în criteriile menționate pot folosi serviciile online – descărca cererea de pe site-ul DASM: http://dasmclujnapoca.ro/formulare/ și depune împreună cu anexele necesare pe adresa de email registratură@primariaclujnapoca.ro. Documentele pot fi depuse și fizic, la Primăria Cluj-Napoca – registratura de pe Calea Moților sau primăriile de cartier și la sediul DASM de pe strada Venus fn din cartierul Gheorgheni.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza