Prelevare de organe la Spitalul Judeţean Satu Mare. Rinichii au fost transplantați altor pacienți la Cluj

by admin

Donare de organe la Spitalul Județean Satu Mare. Mai multe echipe de medici au prelevat rinichii şi ficatul de la o pacientă de 60 de ani aflată în moarte cerebrală.

„Generozitatea, solidaritatea, profesionalismul şi dăruirea s-au întâlnit din nou la Satu Mare, aducând speranţa la o viaţă mai bună pentru alţi oameni aflaţi în suferinţă. La Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare, familia unei paciente de 60 de ani, aflată în moarte cerebrală, a găsit puterea de a preschimba suferinţa lor în speranţă pentru alţi semeni”, a transmis Agenţia Naţională de Transplant.  

Instituţia a precizat că, graţie acestei decizii, alături de profesionalismul echipei de coordonare a spitalului sătmărean, formată din dr. Diana Bianca Goia– coordonator de transplant, dr. Vitalie Moroşanu – kdp, a efortului colectivului din secţia ATI, alţi pacienţi se vor putea bucura de viaţă în urma intervenţiilor de transplant hepatic şi renal.  

„Intervenţia de prelevare încheiată în zorii zilei de este cea de-a doua realizată în decurs de câteva zile la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare. Echipa de chirurgi a Institutului Clinic Fundeni, condusă de dr. Guenadiy Vatchki, a realizat intervenţia de prelevare ficat, iar cea a Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, condusă de dr. Tudor Mosoiu, intervenţia de prelevare rinichi”, a mai precizat ANT.  

Astfel, la Centrul de Transplant Hepatic al Institutul Clinic Fundeni, viaţa unui pacient de 49 de ani a putut fi salvată în urma intervenţiei de transplant hepatic.  

„Intervenţia salvatoare a fost realizată cu succes de echipa condusă de prof. dr. Vladislav Braşoveanu, alături de efortul echipei ATI coordonată de Prof.Dr. Dana Tomescu – Dr. Andrada Tudor, Dr. Marian Tudoroiu”,se mai arată în comunicatul ANT. 

La Cluj, sub coordonarea conf. dr. Florin Elec, alţi doi pacienţi aflaţi pe listele de aşteptare au primit şansa mult visată pentru un transplant renal. 

Te-ar putea interesa si

Comenteaza