Prefectul Clujului, în control la Mănăstirea Nicula. Vezi cum a fost a doua zi a pelerinajului

by admin

Sute de pelerini s-au strâns la mănăstirea Nicula, în cea de a doua zi a pelerinajului la Icoana Făcătoare de Minuni. Peste 237 de jandarmi, polițiști, pompieri și salvatori SMURD și SAJ, alături de voluntari ai ISU Cluj, au supravegheat buna desfășurare a slujbelor. La mănăstire a ajuns și prefectul Mircea Abrudean, care a verificat modul în care au fost respectate măsurile de protecție împotriva noului coronavirus. 

„În incinta mănăstirii, pe parcursul zilei, au fost aproximativ 450 de persoane, numărul maxim de participanți înregistrându-se în jurul orei 23.50.

În această perioadă au fost efectuate de către forțele de ordine verificări și controale de prevenire și de combatere a faptelor antisociale, de apărare împotriva incendiilor și de respectare a măsurilor individuale de protecție. Nu au fost constatate în prima zi a desfășurării ceremoniilor religioase încălcări grave privind acestea aspecte, majoritatea deficiențelor constate fiind remediate pe loc. Cu toate acestea, a fost aplicată o amendă de către jandarmi. Patru persoane au primit asistență medicală în această perioadă, din partea salvatorilor SMURD, fără a fi nevoie de transportul acestora la spital”, a transmis prefectul Mircea Abrudean

Cei care doresc să participe la pelerinajul de la Nicula trebuie să țină cont de următoarele reguli:

  • în perimetrul mănăstirii sunt disponibili dezinfectanți în zonele unde există afluențe mari de persoane;
  • accesul autoturismelor este restricționat în zona mănăstirii, în vederea evitării aglomerărilor de persoane și de autoturisme;Vă reamintim că:
  • este obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, la fel și respectarea distanțării fizice de 1,5 m pe întreaga perioadă și în întreg perimetrul interior și exterior al mănăstirii;
  • vă puteți închina la icoana Maicii Domnului fără a avea contact cu aceasta, păstrând o distanță fizică de 1,5 m;
  • este interzis consumul de băuturi alcoolice în incinta mănăstirii, la fel și distribuirea de hrană în sistem organizat către credincioși sau orice alte formule asimilate.

Zilnic, până la Praznicul Adormirii Maici Domnului, va fi liturghie arhierească, iar credincioșii pot participa în oricare din zilele menționate la slujbă. Evenimentele religioase sunt transmise în direct, astfel: Radio Renașterea, în FM, live pe pagina de Facebook a Mănăstirii Nicula și în data de 15 august de către postul Trinitas TV, TVR 3 și TVR Cluj.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza