Povestea lui Marinică, băiețelul pentru care putem face un bine de sărbatori

by Oana Spiru

Cu ocazia sărbătorilor de Paște, World Vision România face apel la clujeni să redirecționeze 3,5% din impozitul pe venit către programul Pâine și Mâine al fundației. 

Organizația vrea să ofere 19.000 de mese calde și 19.380 de ore remediale în următorul an școlar pentru încă 100 de copii de la sate, pe lângă cei 1.400 care se află deja în program. Dintre acești copii, 50 sunt din Băișoara, județul Cluj.

Unul dintre cei 100 de copii pe care fundația World Vision România vrea să-i includă şi să-i sprijine în programul Pâine și Mâine este Marinică. Băiețelul de șapte ani locuiește cu bunica sa, în munții Apuseni, la 20 de kilometri de primul drum asfaltat. 

Băiatul a venit pe lume când mama sa, Paula, avea doar 16 ani și era la liceu. Din ziua în care a venit pe lume, adolescenta l-a încredițat bunicii materne. Din acel moment, bunica a împărțit toată dragostea și puterea ei în două: pentru fată și Marinică.  

Mama băiețelului a rămas în tot acest timp la Cluj, unde a reușit să termine liceul și să se angajeze ca barman. Așa, mămica reușește, săptămânal, să îi trimită bani bunicii pentru ce are nevoie Marinică: haine, încălțăminte, rechizite și altele. În weekenduri sau când vin sărbătorile, se găsesc toți trei în oraș. De trei ani, bunica străbate zilnic pădurea de mână cu băiețelul care acum e în clasa I. După ce termină orele, Marinică se îndreaptă către pensiunea mare și frumoasă, unde bunica lui face curățenie. Temele pentru școală și le face în leavingul de la parter, un spațiu mult mai mare și mai luminos față de căsuța lui din munți.  Când se face întuneric, bunica și băiețelul urcă din nou către căsuța lor înconjurată de copaci cât vezi cu ochii. Acolo îi așteaptă Tomiță, motanul care doarme alături de Marinică. 

În pofida greutăților, băiețelul își dorește să devină cântăreț, dar, de asemenea, are înclinație și către meșteșugărit.

Mai puțin de unu din trei cetățeni redirecționează 3.5% către o fundație

Procentul cetățenilor care redirecționează 3.5% din impozitul pe venit a scăzut din 2017 până în 2020. Asta, deși procesul a fost digitalizat, explică fundația World Vision România în baza ultimelor date furnizate de ANAF și prelucrate de către Asociația pentru Relații Comunitare (ARC). Concret, dacă în 2017 au redirecționat 30% dintre cetățenii contribuabili, în 2020 au făcut-o 29%, conform acelorași date.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza