Peste 260.000 de vizitatori au trecut pragul Grădinii Botanice ”Alexandru Borza” din Cluj-Napoca

by Christian Suciu

Grădina Botanică ”Alexandru Borza” a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca rămâne unul dintre cele principalele obiective turistice ale Clujului înregistrând un număr record de vizitatori anul trecut. Nu mai puțin de 262.100 de persoane au vizitat, în anul 2023, Grădina Botanică a UBB Cluj.

”Acest an a marcat un moment istoric, cu peste un sfert de milion de vizitatori care ne-au trecut pragul. Tradițional, cele mai aglomerate luni au fost aprilie, mai și iunie, când am înregistrat aproape 110.000 de vizitatori. Această perioadă de vârf coincide cu înflorirea impresionantelor noastre colecții de flori bulboase de primăvară (lalele, zambile, brândușe, narcise etc.) și a magnificei colecții de trandafiri. În aceste luni, am ajuns să avem chiar peste 5.000 de vizitatori zilnic. De asemenea, trendul ascendent remarcabil observat în lunile de toamnă s-a menținut și în acest an, datorită evenimentelor noastre tradiționale organizate în această perioadă, cum ar fi Expoziția de plante carnivore și Expoziția de fluturi. Numărul mare de vizitatori și reacțiile pozitive pe care le primim sunt dovada că rămânem unul dintre principalele puncte de atracție cultural-educative din Transilvania”, a transmis conf. univ. dr. Mihai Pușcaș, directorul Grădinii Botanice „Alexandru Borza”.

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca administrează în prezent peste 81 hectare de spații verzi, ceea ce reprezintă circa 10% din zona verde a municipiului Cluj-Napoca. Situată în centrul Clujului, pe Strada Republicii la nr. 42, Grădina Botanică „Alexandru Borza” reprezintă un spațiu al biodiversității, cu specii de plante de pe toate meridianele globului și arbori de o vechime și dimensiune impresionantă.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza