Peste 1.000 de îmbolnăviri cu COVID-19 în România. A crescut și numărul celor vindecați

by admin

Numărul cazurilor de îmbolnăviri cu CODID-19 a depășit pragul de 1.000 de pacienți. În ultimele 24 de ore au fost diagnosticate încă 123 de persoane; bilanțul cazurilor confirmate, de la începutul epidemiei, este de 1.029.

Unul dintre pacienții nou diagnosticați este jandarm la Direcția Generală de Jandarmi  a Municipiului București, care a contactat virusul în cadru familial. La nivelul unității au fost luate de urgență toate măsurile necesare referitoare la izolarea, atât a jandarmului în cauză, cât și a celor cu care a intrat în contact, conform procedurii anchetei epidemiologice, încă din faza în care era doar suspect.

Dintre pacienții confirmați cu COVID-19, 94 au fost declarați vindecați și externați (53 la Timișoara, 28 la București, 6 la Craiova, 5 la Constanța, unul la Cluj și unul la Iași). Alte 29 de persoane sunt internate pe secțiile de terapie intensivă, dintre care 23 în stare gravă.

Până joi, 17 persoane diagnosticate cu infecție cu noul coronavirus, dar care sufereau și de alte boli cronice preexistente, internate în spitale din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău și Timișoara, au decedat.

La nivel național, 6.151 de persoane se află în carantină instituționalizată. Alte 110.042 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza