Performanță pe datorie. Micile sportive de la gimnastică ritmică au medalii, dar nu au sală să se antreneze

by admin

Au crescut în 3 ani cât alții în 7 și au pus numele orașului Cluj-Napoca pe harta gimnasticii ritmice din România după mai bine de 30 de ani de pauză. Sunt 12 fetițe care fac performanță din nimic, dar care în curând riscă să nu aibă unde să se antreneze.

Echipa de gimnastică ritmică a CSM Cluj-Napoca s-a înființat în urmă cu 3 ani și de atunci închiriază o sală de sport câte 2 ore pe zi pentru antrenamente. Nu are toate condițiile, dar ca orice sport de performanță, gimnastica ritmică se face cu sacrificii și cu niște costuri, pe care, de la o vreme, nici clubul sportiv și nici părinții nu le mai pot susține.

Până nu demult, o parte din cei 5 mii de lei pentru chirie era achitată de către clubul sportiv, iar cealaltă parte era suportată de părinţii celor 12 fetiţe. Dar în lipsa unor contracte clare și a unor sponsori, banii s-au împuținat și au început să se adune datoriile. Din septembrie, chiria spaţiului nu a mai fost achitată, iar antrenoarea şi micile gimnaste se tem că oricând ar putea găsi lacătul pe ușă.

“Din păcate, suntem cu un picior în prăpastie la un pas de distrugere a ceea ce s-a construit cu multă muncă, pasiune, devotament și determinare acum 3 ani împreună cu Ministerul Tineretului și Sportului, Federația Romana de Gimnastica Ritmica, DJTS Cluj și nu în ultimul rând cu d. director Mănăşturean de la CSM Cluj Napoca care au pus umărul la înființarea secției de gimnastică ritmică de performanţă la Cluj Napoca . Situația în care ne aflăm este una tragică de a nu ne mai putea continua activitatea deoarece Clubul Sportiv Municipal Cluj-Napoca condus actualmente de noul director interimar nu mai poate asigura chiria sălii în care ne-am antrenat pana acum”, a declarat antrenoarea echipei, Adriana Gîrba.

Fetele au început să se antreneze doar de trei ani, dar deja se pot mândri cu rezultate excepţionale. De la Campionatele Naționale de Copii (Mica Gimnasta) din octombrie s-au întors cu o medalie de aur la categoria 7 ani și medalia de bronz la categoria 8 ani. Componentele echipei de gimnastică ritmică a CSM Cluj-Napoca au avut o prestație onorabilă, 4 dintre ele reușind la individual compus să facă parte din primele 8 gimnaste la nivel naţional. Apoi, în perioada 22-25 octombrie au avut loc la Ploiești Campionatele Naţionale de junioare mici, junioare și senioare, de unde echipa s-a întors cu o medalie de bronz la exerciţiul cu cerc, cu un loc 4 la exercițiul cu Minge și un loc 5 la Panglică. Iar, weekend-ul 21-22 noiembrie a avut loc la București Cupa României unde s-au întrecut primele 6 gimnaste calificate în Campionatele Naționale de la categoria mică Gimnasta 6 ani până la categoria senioare, fiind totodată un regal al gimnasticii ritmice românești. Fetele au făcut un concurs foarte bun reușind să arate rezultate excepționale, iar o gimnastă de 7 ani a reuşit să câştige chiar Cupa României.

“Avem în sală gimnaste cu mare potențial, dar este foarte greu mai ales că din cauza condițiilor de antrenament fetele noastre nu pornesc de pe aceeași poziție de start cu celelalte concurente din țară. Avem prea puține ore de antrenament în sala mare pentru nivel de junioare. Mă gândesc cu groaza că după Cupa României, care are loc săptămâna viitoare nu le voi mai avea nici pe acestea”, a spus antrenoarea.

Cu ajutorul Clubului Sportiv Adria Gym, a fost deschis un cont în bancă unde doritorii pot să ajute echipa cu resurse financiare pentru ca gimnastele să poată să îşi desfăşoare antrenamentele în continuare.

“Singura noastră șansă stă în bunăvoința sponsorilor și a persoanelor cu inimă mare care ne-ar putea sări în ajutor pentru ca aceste micuțe gimnaste să-și poată continua activitatea și munca asiduă pentru a-și atinge visul de a ajunge mari campioane”, a adăugat antrenoarea.

Informaţii pentru donaţii:

CLUB SPORTIV ADRIA GYM

RO70BTRLRONCRT0557673901

BANCA TRANSILVANIA

Te-ar putea interesa si

Comenteaza