Percheziții în județul Cluj, la sediul unor firme care făceau evaziune cu sticlă reciclată

by admin

Percheziții de amploare au avut loc joi dimineața, în cinci județe din țară, la sediile unor firme și la locuințele unor suspecți. Acțiunea are loc într-un dosar de evaziune fiscală şi înşelăciune cu prejudiciu de peste 6.000.000 lei, a anunţat Poliţia Română, într-un comunicat de presă.

„Sunt vizate sediile și locuințele unor persoane din județele Bihor, Cluj, Olt, Vâlcea și Argeș, în cadrul unui dosar de urmărire penală în care se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și înșelăciune cu consecințe deosebit de grave.

În urma cercetărilor efectuate până în prezent, reprezentanții a patru societăți comerciale din județele Bihor, Cluj, Vâlcea și Argeș sunt bănuiți că, în perioada 2018 – 2019, ar fi creat un mecanism fraudulos, prin care ar fi colectat, transportat și reciclat 3.113.669 kg. de deșeuri de ambalaje din sticlă, inducând astfel în eroare autoritățile de mediu ale statului. Prejudiciul estimat, cauzat astfel bugetului consolidat al statului, este de 6.227.338 de lei”, se arată în comunicatul Poliției.

La finalizarea percheziţiilor, vor fi puse în executare şase mandate de aducere. De asemenea, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Bihor vor continua cercetările, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, pentru documentarea întregii activități infracționale.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

consternare 30/10/2020 - 14:13

Competențe nebănuite la aceste parchete de ra-sul-cur-ci-lor, chiar așa, evaziune cu sticlă reciclată ? Gunoaie ?

Raspunde

Comenteaza