Pas înainte pentru proiectul Consiliului Județean de gestionare a deșeurilor! Au fost aprobați indicatori tehnico-economici

by Christian Suciu

Reprezentanții Consiliului Județean Cluj-Napoca au anunțat astăzi că indicatori tehnico-economici pentru instalația de trtarea a deșeurilor municipale prin dezintegrare moleculară au fost aprobați în cadrul ședinței de astăzi. Investiția în aparatura de ultimă generație se ridică la 12 milioane de euro conform.

” Este un pas important în direcția soluționării probelemelor privind gestionarea deșeurilor din județ. Vorbim despre o soluție modernă, ecologică ce va genera beneficii atât pe plan economic, cât și în ce privește creșterea calității vieții.”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Astfel, în ceea ce privește capacitatea de tratare deșeuri reziduale/refuzuri a instalației de tratare prin dezintegrare moleculară pentru valorificarea energetică a deșeurilor municipale din județul Cluj, aceasta este de 25.000,00 tone/an.

Referitor la producţia de energie electrică a instalației de tratare prin dezintegrare moleculară pentru valorificarea energetică a deșeurilor municipale din județul Cluj, aceasta este de 18.240,00 MWh/an.

Sursa: Consiliul Județean Cluj Facebook

Prin construirea instalației de tratare prin dezintegrare moleculară pentru valorificarea energetică a deșeurilor municipale se urmărește, în principal, reducerea riscului pentru sănătate și mediu, prin reducerea contaminării aerului, apei și a solului, valorificare energetică ce contribuie la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, reducerea poluării generate de transportul deșeurilor la fabricile de ciment, etc.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza