Pantofi personalizați. O idee originală de business pornită dintr-o joacă

by Cristina Mihaila

Despre frații Andrei și Mircea Rusu presa a relatat de multe ori cum au pornit o afacere de la zero. Se întâmplă în 2011, după ce Andrei și-a confecționat singur o pereche de pantofi pentru evenimentul de absolvire a facultății. Pur și simplu nu găsise nimic pe piață care să-i placă, așa că și i-a făcut singur. A fost primul pas într-o afacere cu pantofi personalizați, care acum se fac în atelierul fraților Rusu din Cluj-Napoca. Culorile amețitoare i-ar da gata și pe cei mai nonconformiști dinspre bărbați, dar originalitatea e punctul forte al pantofilor din piele creați de frații Rusu. Cei doi au investit inițial 12.000 de euro în ideea lor și în prezent fabrică între 35 şi 50 de perechi de pantofi pe lună, majoritatea unicat. Următorul pas e să intre serios pe piață și să devină cunoscuți pentru publicul larg. „În momentul de față vindem și în țară și extern. Noi trebuie să ținem pasul cu schimbările care apar și să ne mulăm după preferințele clienților. Eu ma ocup pe partea de cifre. În primul rând dorim să creștem capacitatea de producție. Să putem scoate produse și în serie” , ne-a spus Andrei Rusu.

Dar pentru că totuși pantofii sunt marea dragoste a femeilor, cei doi plănuiesc să vină și în întâmpinarea doamnelor și domnișoarelor care își doresc să poarte ceva unic. „În următoarea perioadă urmează sa pregatim o linie pentru pantofi de femei. In ultimele 6 luni am produs undeva la 35-40 de perechi pe lună. Prețurile încep de la 400 de ron și ajung la 1.200 ron în funcție de preferințele clienților. Lucrăm numai cu piele, ne adresăm în special nuntașilor și
mirilor, iar apoi oamenilor de afaceri”, spune Mircea Rusu.

În cifre, cei doi antreprenori vor să dezvolte compania şi să atragă investitori şi surse de finanţare, astfel încât în 2020 să ajungă la aproape 100.000 de euro cifră de afaceri, dublu faţă de vânzările din 2018.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza