O fetiță de 8 ani, salvată de o boală la rinichi în urma unui transplant la Institutul de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca

by Christian Suciu

O fetiță în vârstă de 8 ani a fost salvată de la dializă în urma primului transplant renal pediatric realizat în 2024 de la un donator viu de către echipa medicală a Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca.

” O mamă în vârstă de 38 de ani i-a donat un rinichi și astfel i-a oferit șansa de a avea o viață normală fetiței sale de 8 ani cu boală cronică de rinichi și necesar de hemodializă. Transplantul renal nu doar că îmbunătățește calitatea vieții acestor copii, ci le oferă șansa de a trăi vieți normale și sănătoase, fără dependența de dializă. Eforturile echipei medicale de la Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca, demonstrează angajamentul ferm față de îngrijirea pacienților.

Respect și recunoștință pentru echipele medicale implicate în această activitate atât de complexă și sensibilă, prinsă mereu între suferință și speranță!”, au transmis reprezentanții Agenției Naționale de Transplant.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza