UPDATE: Numărul deceselor asociate cu COVID-19 a ajuns la 30

by admin

UPDATE: Bilanțul deceselor cauzate de infectarea cu COVID-19 a ajuns astăzi la 30, în țara noastră.

Este vorba despre un bărbat de 74 de ani din județul Hunedoara. Acesta a fost internat în secția de Oncologie a Spitalului Județean Deva cu neoplasm în stadiul terminal.

S-au recoltat probe pentru coronavirus joi, când acesta a și decedat, iar rezultatul pozitiv a venit sâmbătă, 26.03.2020

Trei persoane confirmate cu COVID-19 au decedat noaptea trecută și sâmbătă dimineața și au fost raportate către Institutul Național de Sănătate Publică. Este vorba de trei femei, toate din județul Arad. 

Prima victimă avea 71 de ani și era cunoscută ca suferinde de diabet zaharat. Ea s-a prezentat pe data de 25 martie la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Arad, cu insuficiență respiratorie acută.  și a fost internată pe secția de Boli Infecțioase. Două zile mai târziu a fost transferată pe secția de Terapie Intensivă, unde a și decedat. În acest caz se desfășoară o anchetă epidemiologică, pentru identificarea expunerii.

A doua victimă avea 74 de ani și fusese internată pe 18 martie în Clinica de Diabet și Boli de Nutriție a Spitalului Județean Arad. Pe 25 martie i s-au recoltat probe pentru COVID-19, iar rezultatul pozitiv a venit pe 27 martie. Femeia a decedat pe 26 martie, pe secția ATI.

Cel de al treilea caz este o femeie de 60 de ani, internată pe 25 martie în secția de Boli Infecțioase. A fost transferată la ATI în aceeași zi, când i s-a și recoltat probe pentru COVID-19. Pacienta a decedat pe 26 martie, când a venit și rezultatul pozitiv al analizelor.

Până în prezent, în România au decedat 29 de pacienți diagnosticați cu COVID-19.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza