Lucrările de modernizare a rețelei de apă din Bonțida sunt aproape finalizate

by Christian Suciu

Reprezentanții Companiei de Apă ”Someș”, operator regional aflat sub autoritatea Consiliului Județean Cluj anunță că lucrările de modernizare a rețelei de apă și canalizare din localitatea clujeană Bonțida sunt finalizate în proporție de 75%. Proiectul de modernizare în valoare de 1.287.000 de lei este finanțat din fondurile proprii ale forului administrativ județean.

Proiectul presupune cuplarea la conducta de aducțiune Cluj-Gherla, în zona satului Răscruci, a unei noi conducte de transport a apei, în lungime de 3.050 metri. Aceasta subtraversează râul Someșul Mic și ajunge până în centrul localității Bonțida, unde se închide cu un „inel” în rețeaua de apă existentă, aflată în administrarea Companiei de Apă ”Someș”. De asemenea, din acest punct se construiește o rețea de distribuție a apei pe o lungime de încă 560 de metri, care va ajunge inclusiv până la limita de proprietate a Castelului Banffy. Lucrările rămase de executat până la completa finalizare a investiției vizează construirea punctului de cuplare la conducta de aducțiune Cluj-Gherla, respectiv amenajarea branșamentului de apă la castel.

”Prin această investiție, finanțată integral de Consiliul Județean, asigurăm un debit suplimentar și, în acest fel, continuitate în alimentarea cu apă potabilă a localității Bonțida, pe tot parcursul anului”, a declarat Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza