La munte a venit iarna. Drumarii au intervenit pe zeci de drumuri județene din Cluj

by admin

În județul Cluj nu există drumuri județene blocate sau închise traficului, dar pe mai multe sectoare de drum, în special în zona de munte, circulația se desfășoară în condiții de iarnă, informează Consiliul Județean Cluj. De asemenea, din cauza căderilor de zăpadă din zona de munte, precum și a temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate în cursul nopții, mai multe drumuri judeţene au fost afectate de fenomenul de polei. 

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de miercuri, 1 decembrie, s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 10 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin și Gilău. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 10 utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 6 drumuri judeţene, cu 4 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 115 tone de material antiderapant, inclusiv sare. 

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda, în cursul zilei de miercuri s-a intervenit pe 5 drumuri judeţene, cu 3 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 6 drumuri judeţene, cu 5 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 70 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. 

În ceea ce privește drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 13 drumuri judeţene, cu 11 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 73 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. La această oră, starea drumurilor nu impune nicio intervenție.

Pe drumurile judeţene situate în zona Gherla, în cursul ultimelor 24 de ore s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 3 drumuri judeţene, cu un utilaj. În cadrul acestor acţiuni nu a fost necesară folosirea de material antiderapant.

În continuare, se acţionează cu utilaje şi materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza