La ce să fii atent atunci când alegi un frigider nou (P)

by Cristina Mihaila

Achiziționarea unui frigider poate fi o mare problemă. Dacă luați o decizie greșită, va trebui să trăiți cu ea ani de zile, poate chiar un deceniu sau mai mult. Acest lucru nu trebuie să fie de speriat, totuși. Dacă nu ați achiziționat până acum un electrocasnic de mari dimensiuni, o mică planificare din timp este de mare ajutor. Iată mai jos câteva greșeli obișnuite pe care oamenii tind să le facă atunci când cumpără un frigider.

Stil greșit

Frigiderele vin într-o gamă largă de forme, dimensiuni și modele. Fiecare stil are punctele sale forte și punctele sale slabe. Unele tipuri de frigidere costă în general mai puțin, dar nu vor oferi multe caracteristici. Altele tind să aibă cele mai recente funcții, dar și un preț mare și dimensiuni mari. Cumpărarea unui frigider cu un stil greșit ar putea fi o problemă. S-ar putea să aveți o factură mai mare la curent sau cu un model care nu se va potrivi deloc bine în locul în care doriți să îl așezați.

Iată care sunt, pe scurt, stilurile de frigidere, pentru a ști care este potrivit pentru dumneavoastră:

Frigider cu o singură ușă – acestea sunt cele mai întâlnite modele de frigidere. Au o secțiune principală pentru a menține mâncarea proaspătă și un compartiment mic de congelare deasupra. Dacă ai nevoie de spațiu mai mult pentru a congela alimente, acest tip de frigider nu este potrivit pentru tine. Este un electrocasnic simplu, fără foarte multe funcții, dar care are un preț mult mai mic.

Frigider cu două uși (combină frigorifică) – acest tip de frigider are o parte de răcire situată în partea superioară care este, de obicei, mai mare decât congelatorul. Pot fi întâlnite și în combinație inversă, cu frigiderul în partea inferioară și congelatorul deasupra. Are mai mult spațiu pentru congelare, dar și pentru răcire, în general.

Frigider side-by-side – acest tip de frigider se împarte pe mijloc, având două uși. De obicei, au mai multe funcții, precum dozator de apă și mașină automată de gheață. Dacă aveți spațiu în bucătăria dumneavoastră, un frigider side-by-side va fi o atracție.

Dimensiuni nepotrivite

Atunci când achiziționezi un frigider nou, un alt lucru foarte important sunt dimensiunile acestuia. Acest lucru este important în special dacă ai deja mobila de bucătărie montată. Va trebui să alegi un frigider care să se potrivească în locul destinat. De asemenea, dacă plasezi frigiderul pe alt perete sau pe un hol, acesta nu trebuie să fie prea mare. Acordă o atenție sporită adâncimii frigiderului, multe dintre acestea fiind prea late.

Spațiu de stocare prea mic sau prea mare

Fiecare dintre noi are nevoi diferite, deci în mod normal vom alege un frigider nou în funcție de aceste nevoi. Spațiul pe care îl oferă un frigider pentru alimentele tale este la fel de important ca și dimensiunile acestuia. Trebuie să te asiguri că îți alegi un frigider cu sufiicient spațiu, dar nici prea mare pentru a nu impacta dimensiunile acestuia. Pentru persoanele ce locuiesc singure, un frigider de mici dimensiuni, cu o singură ușă sau cu două, poate fi alegerea potrivită. Pentru persoanele cu familie numeroasă, un frigider mai mare este mult mai potrivit.

Culoare și aspect nepotrivite

Frigiderele au început să aibă din ce în ce mai multe culori și finisaje diferite. Felul în care arată un frigider este la fel de important ca și celelalte caracterisitici, în special pentru că nu este un electrocasnic pe care îl schimbi prea des. Acesta trebuie să se integreze bine în bucătărie și să nu spargă unitatea acesteia. Poți potrivi noul frigider la alte electrocasnice sau la mobilier. Poți opta pentru un frigider cu exterior din inox, fiind mult mai comune și mai plăcute vizual. De asemenea, poți opta și pentru un frigider negru dacă vrei un pic de eleganță. Există și alte culori pentru care poți opta pentru a potrivi frigiderul în bucătăria ta, precum roșu, verde, roz, turcoaz sau alb.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza