Italia prelungește carantina obligatorie pentru persoanele care vin din România și Bulgaria. Măsura va fi valabilă până în septembrie

by admin

Italia prelungește carantina obligatorie pentru persoanele care vin din România și Bulgaria și care doresc să intre pe teritoriul țării. Acestea au obligaţia să sune autorităţile sanitare şi să se izoleze timp de 14 zile la propriul domiciliu. Măsura va fi în vigoare până pe 7 septembrie, potrivit decretului publicat săptămâna trecută de autoritățile de la Roma.

Italia consideră România o ţară cu risc ridicat din punct de vedere epidemiologic. Pentru a evita importarea unor noi focare de coronavirus, autorităţile au hotărât să prelungească până pe 7 septembrie obligaţia de izolare la domiciliu a tuturor persoanelor care au avut contact cu ţara noastră, anunţă Mediafax. 

La intrarea în Italia, românii și bulgarii vor completa un formular cu adresa şi numărul de telefon la care vor fi verificați periodic. Unele regiuni pot introduce măsuri suplimentare de prevenirea răspândirii virusului COVID-19. De exemplu, Regiunea Lazio care a hotărât să  testeze, pe cât posibil, românii care sosesc cu autocarele din România. Iniţial, testarea era voluntară şi a fost organizată în gara Tiburtina.

În urma unor suspiciuni apărute în presa italiană privind evitarea controalelor de către conaţionalii noştri, autorităţile sanitare au organizat punctele de testare direct pe autostradă, la intrarea în Roma.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza