Institutul Național de Sănătate Publică face un apel către populație: Respectați măsurile de protecție sanitară

by admin

Institutul Național de Sănătate Publică trage un semnal de alarmă, pentru prima oară de la începutul epidemiei de COVID-19 în țara noastră. Într-un comunicat publicat pe site-ul instituției, reprezentanții INSP vorbesc despre importanța măsurilor de protecție sanitară în combaterea noului coronavirus și fac un apel la populație să respecte aceste măsuri.

„Rugăm populația să respecte măsurile de bază de protecție sanitară, acestea fiind singurele instrumente cu care putem preveni transmiterea virusului SARS-CoV-2 și îmbolnăvirea cu COVID-19. Reluarea activităților și evoluția favorabilă a situației numărului infectărilor sunt strâns legate de comportamentul fiecărui individ. Recomandăm informarea din surse oficiale și adoptarea unui comportament responsabil”, se arată în comunicatul INSP.

De asemenea, reprezentanții INSP reamintesc care sunt aceste măsuri de bază:

  • Purtați mască de protecție în spațiile închise (spații publice, locul de muncă)! Pentru o protecție eficientă masca trebuie să acopere atât nasul cât și gura.
  • Evitați aglomerările, atât incintele cât și aglomerările din aer liber! În cazul în care nu le puteți evita, aigurați-vă că purtați masca de protecție!
  • Mențineți distanța fizică față de celelalte persoane (2 metri)!
  • Mențineți igiena riguroasă a mâinilor, prin spălarea cât mai frecventă cu apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde sau dezinfectarea cu substanțe pe bază de alcool!
  • Evitați atingerea ochilor, nasului și gurii cu mâinile neigienizate!

În ultimele zile, în România numărul cazurilor de COVID-19 a ajuns la un record negativ. GCS a anunţat miercuri, în ultima raportare, 1.030 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând la 40.163. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 372 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza