Instituții publice din Cluj, atacate de hackeri. Vezi cum acționau infractorii

by admin

Acțiuni de amploare ale polițiștilor și procurorilor DIICOT. Aceștia au făcut 17 percheziții în Capitală și în alte cinci județe ale țării, la o grupare specializat în săvârșirea de fraude informatice, înșelăciune și spălare de bani. Infractorii se dădeau drept reprezentanți ai unor furnizori și îi convingeau pe funcționarii unor instituții să achite facturi în alte conturi, apoi încasau banii și se făceau nevăzuți. Printre cei care au fost înșelați se numără și Regia Autonoma a Domeniului Public Cluj (RADP), dar și Direcția Regională Drumuri și Poduri Cluj-Napoca (DRDP).

Potrivit unui comunicat al DIICOT, membrii grupului infracţional induceau în eroare angajaţii unor autorităţi publice din România şi din străinătate, în special din Spania, instituţii publice sau instituţii de interes public cu privire la schimbarea contului bancar în care urmau a fi efectuate plăţile aferente unor facturi neachitate, emise de către furnizorii acestora. După încasarea sumelor, acestea erau transferate în alte conturi controlate de grupare, iar mai apoi extrase prin intermediul unor „săgeţi”.

În cauză se fac cercetări şi pentru spălare de bani, sumele de bani ce au făcut obiectul mecanismului de spălare fiind estimate la peste 7 milioane de euro.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza