Informare meteo de caniculă pentru sudul țării, cod galben de ploi și vijelii pentru zonele montane, Transilvania și nordul Moldovei

by admin

Meteorologii au emis prima informare meteo de caniculă și disconfort termic ridicat din această vară. Informarea este valabilă pentru următoarele trei zile.

Potrivit informării, disconfortul termic va fi în creștere în regiunile sudice și estice, astfel încât indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși pragul critic de 80 de unități. Va fi caniculă, marți (4 iulie) pe arii restrânse în Lunca Dunării și în Bărăgan, iar miercuri și joi (5 și 6 iulie) în cea mai mare parte a Munteniei, vestul Dobrogei și în jumătatea de sud a Moldovei, zone unde temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade.

În schimb, în zonele montane, în Transilvania și nord-vestul Moldovei sunt anunțate ploi și vijelii. A fost emis și un cod galben de vreme instabilă, valabil astăzi, între orele 12:00- 23:00.

În zonele montane, local în Transilvania și în nord-vestul Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

În următoarele zile fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe arii mai extinse.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza