FOTO: La Autostrada Sebeș- Turda se lucrează și noaptea

by admin

Se lucrează intens pe șantierul Autostrăzii Sebeș- Turda. Chiar și noaptea. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a postat mai multe imagini cu lucrările de noapte efectuate la nodul Sebeș al A10.

„Continuă lucrările de așternere mixtură asfaltică pe șantierul Autostrăzii Sebeș- Turda, lotul 1, în zona nodului Sebeș. Fotografiile sunt realizate în timpul schimbului 2”, au explicat cei la CNAIR.

Cu toatea acestea, este greu de crezut că acest lot va fi gata în acest an. Reprezentanții Asociației Pro Infrastructură au acuzat lipsa de mobilizare a constructorului, care ar vrea să prelungească termenul de finalizare a lucrărilor.

„Deși stadiul lucrării la aproape șase ani de la semnarea contractului este de 90%, mobilizarea constructorului italian Pizzarotti nu este nici pe departe suficientă pentru a putea deschide circulația în luna decembrie a acestui an.

Se pare că antreprenorul se folosește de toate chichițele contractuale posibile pentru a împinge termenul de finalizare cât mai departe în 2021, în timp ce șoferii stau zilnic blocați zeci de minute în trafic pe DN1 între Sebeș și Alba Iulia”, au scris reprezentanții Asociației în urmă cu câteva zile.

Autostrada Sebeș- Turda, în lungime de 70 de kilometri, a fost împărțită în patru loturi. Două dintre acestea au fost deschise circulației în urmă cu doi ani, în timp ce loturile dintre Sebeș și Aiud sunt încă în lucru.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza