FOTO | Depunere de coroane de flori pentru eroii Revoluției

by Oana Spiru

Jertfa eroilor Revoluției de la 1989 a deschis drumul spre libertate și democrație pentru poporul român. Emil Boc, alături de Petre Roman și Dacian Cioloș au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor din Cimitirul Central pentru a comemora 32 de ani de la Revoluția din Cluj-Napoca din 21 decembrie 1989.

Astăzi, 21 decembrie, a avut loc ceremonia comemorativă a eroilor martiri căzuți pentru valorile fundamentale care ne definesc ca popor. Sacrificiul acestora a avut un rol esențial în drumul democrației pe care țara noastră a pornit în Decembrie 1989.

„România se bucură astăzi de posibilități de dezvoltare fără precedent grație apartenenței la Uniunea Europeană. Tocmai de aceea, este responsabilitatea noastră să ducem mai departe idealurile celor care s-au jertfit pentru poporul român, astfel încât să dezvoltăm comunități unite,incluzive și prospere”, explică Emil Boc.

Evenimentele comemorative s-au desfășurat în format restrâns, în fața monumentului Stâlpii Împușcați și în Cimitirul Eroilor.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza