Fostul Manager al Spitalului de Boli Infecțioase București crede în nevoia unei separări între medicii de la stat și cei de la privat! Dr. Imbri:” Adevărații profesioniști nu pot lucra la fel de bine în mai multe locuri”

by Christian Suciu

Fostul Manager al Spitalului de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din București a declarat în cadrul emisiunii Prima News cu Ciprian Aron că sistemul de sănătate ar avea nevoie de o delimitare clară între medicii care lucrează la stat și cei care de la privat pe motivul că interferența celor două medii de lucru afectează randamentul acestora.

” Trebuie să existe o delimitare prin care cei care lucrează la stat să nu mai poată lucra și la privat. Adevărații profesioniști nu pot lucra, în mod normal, în mai multe locuri și să opereze la același nivel de atenție și să-și folosească aptitudinile în egală măsură în toate părțile, este practic imposibil.


În Romania nu există asigurări publice sau private ci doar asigurări sociale de sănătate care sunt doar de stat.
De la introducerea sistemului de asigurări in Romania, asigurările sociale de sănătate au plătit toate tipurile de servicii, nu au lăsat “pe tarabă” un sector pe care să nu îl acopere sistemul de stat și atunci privatul n-a avut pe unde să intre, astfel că s-a amestecat cu statul.


Nu avem ambulatorii de specialitate fiindcă niciun medic care pleacă din spital nu se duce într-un ambulatoriu de specialitate de stat, unde să-si continue activitatea pentru 2-3 ore, el va pleca la privat. Dacă se va trasa o linie clară între medicii de la privat și medicii de la stat, veți vedea că se vor căuta spitalele de stat pentru că într-un spital de stat ai echipă iar la privat nu întotdeauna. După o anumită ora, rămân în spitalele private doar tinerii care nu stăpânesc încă la fel de bine situațiile de criză, ori tot la stat sunt echipele de profesioniști care asigură din 24/24.” a declarat medicul Emilian Imbri.

Dezbaterea pe tema disjuncției între medicii de la sistemul medical de stat și cei de la privat a fost lansată în urmă cu mai bine de două luni în cadrul emisiunii de către Directorul medical al Institutului Inimii ” Niculae Stănciou” din Cluj-Napoca, Adrian Molnar ce a subliniat

” După părerea mea, medicii ar trebui să lucreze sau la stat, sau la privat. Nu în ambele locuri. Atunci când se va rezolva această problemă, o mare parte din problemele sistemului sanitar românesc ar dispărea.

Nu se poate ca un medic să lucreze dimineaţa la stat şi după amiază la privat în aceeaşi specialitate, cu bolnavi de acelaşi tip. Nu se poate ca medicul care lucrează la stat să îndrume pacienţii din spitalele de stat, din ambulatoriile de stat, să le îndrume către privat, spunându-le că nu vor beneficia de aceleaşi servicii la stat ca şi la privat, că nu sunt aceleaşi materiale, că nu au aceleaşi resurse pentru că nu este deloc adevărat.” declara Doctorul Adrian Molnar în cardul emisiunii Prima News acum două luni.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza