Fără izolare pentru cei care se întorc din vacanță din Bulgaria sau Grecia

by admin

Veste bună pentru românii care vor să își petreacă vacanța pe litoralul din Grecia sau Bulgaria. Potrivit Digi24, premierul Ludovic Orban a anunțat la o întâlnire cu liderii PNL că executivul lucrează la un pachet de măsuri care să fie aplicat după data de 15 iunie și care să le permită celor care călătoresc în cele două state să revină în România fără a mai intra în izolare.

Institutul Naţional de Sănătate Publică şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă monitorizează situaţia din Bulgaria și Grecia pentru vedea dacă acestea rămân sub coeficientul de risc privind infectarea cu noul coronavirus, adică sub pragul de 4 sau 5.

Anunțul premierului vine după ce România a revizuit evaluarea epidemiologică realizată la începutul lunii aprilie. De atunci, epidemia de COVID-19 a cunoscut o stagnare sau chiar o scădere în cele două state europene.

La ora actuală în Grecia au fost raportate 2.937 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19, din care 179 de morţi, iar în Bulgaria erau 2.538 de astfel de cazuri şi 144 de decese.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza