Facultatea de Mate-Info din Cluj găzduiește în weekend ”Romania Info Day – Innoveit Weeks 2022”, un eveniment menit să conecteze studenții cu reprezentanții mediului de business

by Christian Suciu

Universiatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca va organiza în 21 Octombrie prin Facultatea de matematică și Informatică, în colaborare cu Institutul European pentru Inovație și Tehnologie, evenimentul ”Innoveit Weeks”, o întrunire între studenții și profesorii universității dar și diverși cercetători, antreprenori și reprezentanți ai mediului de business.

”UBB are cea mai mare și una dintre cele mai competitive facultăți de informatică (IT) din România. UBB a început de mai multă vreme să-și concentreze un ecosistem de IT, capitalizând avantajele competitive pe care le are, la nivel național și internațional, în (1) Inteligența artificială/AI (ex. generând, ca școală, cei mai mulți doctori în AI din România și dezvoltând servicii inovative, inclusiv prin machine learning, pentru actori majori, precum Banca Transilvania, spitale județene etc.), (2) Big data/data mining/high performance computing (ex. în parteneriat cu Bosch și SAS – pe baza celui mai puternic supercomputer din universitățile românești prin prisma capacității de calcul simultan), (3) Realitate virtuală (ex. dezvoltând tehnologii dedicate sănătății mintale și primul Centru din țară în parteneriat cu compania americană EON Reality), (4) Roboterapie (ex. dezvoltând, prin proiecte europene, primii roboți psihoterapeutiți autonomi pentru anumite tulburări psihice), (5) Digitalizare strategică (ex. în parteneriat cu Microsoft) și cybersecurity și (6) Tehnologie blockchain. Evenimentul pe care îl găzduim acum vine să confirme că lucrurile se întâmplă așa cum le-am gândit și că proiectele pe care le-am inițiat se concretizează.” a comunicat pe pagina oficială a instituției, Rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Innoveit week de va desfășura în Sala Nicolae Iorga a sediului UBB de pe strada Kogălniceanu din Cluj-Napoca.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza