Clinica privată Polaris se va transforma în centru pentru tratarea bolnavilor de COVID-19

by admin

Așa cum Servus, Cluj anunța încă de ieri, unul dintre cele mai mari spitale private din Cluj se va transforma într-o clinică specială pentru tratarea bonavilor cu COVID-19. Este vorba despre Polaris Medical, spitalul de recuperare din comuna Suceag. Clădirea va fi preluată în administrarea Consiliului Județean Cluj și va fi amenajată astfel încât să primească și să trateze doar persoanele infectate cu noul coronavirus. Prefectul județului, Mircea Abrudean a luat legatura cu conducerea spitalului și a început demersurile în acest sens.

„Am fost contactat de autoritățile locale și le-am prezentat situația spitalului. Urmează să purtam discuții cu privire la posibilitaea de modificare a statutului spitalului”, a declarat pentru Servus, Cluj! fondatorul Polaris, Ioan Socea.

La nivelul prefecturii a fost constituit un grup de lucru format din reprezentanți ai instituției și ai Consiliului Județean Cluj. Aceștia încearcă să găsească o formulă legală prin care să poată prelua și utila spitalul Polaris, astfel încât acesta să poată primi bonalvii confirmați cu noul coronavirus. Spitalul dispune de 180 de locuri.

,,Dorim sa preluam spitalul Polaris, mi-am dat acordul pentru preluarea și suportarea cheltuielilor aferente care cad in sarcina Consiliului Județean. Trebuie sa acționam rapid și în echipă. Avem nevoie toți de implicarea noastră, nu sunt alte soluții”, a declarat și președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza