Evenimente unice în Cluj care te duc departe de rutinele weekend-ului și totuși sunt aproape de casă

by Oana Spiru

Măsurile impuse de autorități din această perioadă îi îndeamnă pe administratorii de restaurante să găsească metode ingenioase prin care să satisfacă nevoile clienților.

Un restaurant cu specific vegetarian, vegan si raw-vegan din Cluj-Napoca propune o serie de evenimente prin intermediul cărora să reînvie „legătura cu natură și originile noastre-conceptul farm to table”. Deși focusul este pe experiența culinară, atunci cand oamenii frumoși se întalnesc, atmosfera creata e una de poveste. Evenimentele pop-up, unice, cu meniu de degustare și asociere de vinuri și băuturi non-alcoolice, cu socializarea non- conformistă, te duc departe de rutinele week- end-ului si totusi sunt aproape de casa.

Primul eveniment a avut loc într-o zonă deosebit de frumoasă situată la 20 km de Cluj-Napoca în satul Băbuțiu, comuna Vultureni, unde, Colina Farms a pus bazele unei ferme de legume crescute organic.

Mâncarea ne ajută să ne recuperăm sănătatea și fericirea şi să nu uităm că, din punct de vedere istoric, oamenii au mâncat din multe alte motive decât simpla nevoie biologică. Mâncarea înseamnă și plăcere, comuniune, familie, spiritualitate. Hrana vie reprezintă viaţă şi vitalitate, medicament dăruit nouă de către pământul nostru. Pământ prețuit și prelucrat cu drag și pricepere de echipa Colina Farms, unde a avut loc si primul eveniment.

Preparatele au fost pregătite la fața locului de mâinile pricepute a lui Chef Horia Simon și Andrei Chelaru, a căror dedicație și pasiune pentru ingrediente locale, de sezon este de-a dreptul molipsitoare.

Andrei Chelarul este deținător al titlului “Great chefs of tomorrow” al ghidului Gault&Millau Romania 2019, iar Horia este bucătar pasionat, consultant gastronimic și fondator al Clubul Gasto- nomic Transilvan.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza