Erou în România, vedetă în Times Square! Povestea orădeanului care a donat sânge de 20 de ori în 3 ani

by Cristina Mihaila

Robert are 23 de ani, este din Oradea și este polișist de frontieră. Pe lângă procesele verbale de zi cu zi, tânărul scrie o poveste de viață care inspiră. În urmă cu 3 ani a decis să doneze sânge pentru prima dată, iar de atunci a revenit periodic la centrul de donare și a salvat zeci de vieți. În total, Robert a donat până acum circa 10 litri de sânge!

”Tot timpul mi-aș dori să îi văd pe cei pe care i-am ajutat, să văd măcar o persoană care a primit de la mine sânge. Dar sângele nu ajunge doar pe plan local, este posibil să fie cerere mare la Cluj sau Timișoara, sper doar ca măcar o persoană căreia i-am donat să-i fie bine și să nu mai aibă nevoie de transfuzie”, ne-a spus Robert.

Povestea lui o văd acum și americanii care îl privesc cu admirație pe românul care a ajuns pe faimoasele ecrane din Times Square, New-York. Acest lucru lui a fost posibil în urma unei campanii uriașe de donare de sânge inițiată de organizatorii festivalului Untold și Neversea, The Blood Heroes!

”Este o mândrie pentru mine personal, pentru că am ajuns cunoscut în America. Vă dați seama că mă bucur să pot să ajut lumea, că sângele meu poate să ajungă la cineva care are nevoie. Tind să cred că lumea refuză să doneze pentru că nu are curaj, le e teamă să intre pe ușa centrului de transfuzie”, mai spune Bogdan.


Campania The Blood Heroes este parte a celei mai longevive campanii de donare de sânge, Blood Network, a celor de la Untold si Neversea, iar pe lângă Robert, eroi mai sunt și un măcelar, o asistentă medicală și o șoferiță de troleibuz.

”În fiecare an când pornim cu carvana prin România ne dorim să găsim eroi, eroi care salvează vieți printr-un gest simplu de a dona sânge. În cei 6 ani de caravană am aflat povești ale unor oameni care și-au făcut o prioritate din a dona sânge fără a avea niciun interes personal. Mi-am zis: Ok, cum ar fi să îi promovăm? Cum ar fi să îi dăm exemplu? Să ne mândrim cu ei chiar și peste hotare? Uite așa a ajuns povestea lor, a celor 4 oameni care au salvat peste 850 de vieți donând sânge până în Times Square New York și unul dintre acești oameni care a salvat atât de multe vieți este Robert, un tânăr polițist din Oradea, care până la 23 de ani a reușit să salveze peste 60 de vieți. Robert, mă înclin în fața ta și a tuturor celor care au salvat cel puțin o viață donând sânge”, spune Edy Chereji, director de comunicare UNTOLD SI NEVERSEA.

Medicii fac un apel la toți cei care pot să doneze sânge în aceste zile care ne încearcă teribil, să o facă!

Te-ar putea interesa si

Comenteaza